Cum se trăia în Polonia în anii '80: 33 de imagini care amintesc de România

Viața în Polonia comunistă nu era la fel de grea ca în România în anii '80, dar nici nu era floare la ureche să te descurci. Aceste imagini ne redau atmosfera apăsătoare care a marcat trecutul nostru comun.
În anii '80, Polonia începea să se dezmorțească din atmosfera sumbră pe care comunismul o instaurase în bloc est-european. În timp ce la Gdansk și Varșovia tensiunea politică creștea, iar reforma devenea inevitabilă, Bruno Barbey a avut șansa de a porni într-o călătorie în care a străbătut aproape 40.000 de kilometri timp de opt luni. Însoțit de familie și trăind într-o rulotă, el a reușit să scape de supravegherea cvasiprezentă a autorităților și să realizeze prin fotografiile sale radiografia unui popor împărțit între catolicism și comunism, pentru care cuvântul "solidaritate" chiar a însemnat ceva.

Privit din România acelor ani, comunismul din Polonia părea mai uman și mai suportabil, însă multe dintre imaginile făcute atunci de Bruno și publicate de Thinking Humanity ne arată că nici mai la vest de noi viața nu era deloc ușoară.
Au fost vremuri grele pentru oamenii simpli și pentru cei care realizau absurdul din jurul lor, suportându-l cu stoicism și căutând cele mai ingenioase soluții pentru a spera și pentru a supraviețui.
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod