Zece sfaturi pentru combaterea balonarii

Fa cat mai multa miscare. Chiar si o plimbare de zece minute poate contribui la reducerea senzatiei de balonare. Miscarea ajuta la circulatia mai rapida a gazelor prin tractul digestiv. Si, pentru ca a venit vorba despre miscare, nu neglija exercitiile pentru abdomen.

In cazul in care consumul de produse lactate iti provoaca balonari, aplica acelasi sfat ca in situatia legumelor. Redu consumul de lapte, branza si iaurt pana cand procesul digestiv se normalizeaza. Daca intoleranta persista, consuma produse lactate care nu contin lactoza.

Supravegheaza-te cand mananci.
Una dintre principalele cauze ale balonarii consta in inghitirea aerului in timpul mesei. Fapt care se poate intampla fie atunci cand mananci prea repede, fie cand vorbesti in timpul mesei. Asadar, oricat ti-ar fi de foame, mananca incet si cu inghitituri mici. Totodata, evita bauturile carbogazoase si, de fapt, cel mai bine ar fi sa nu bei nimic in timpul mesei.

Pentru ca tot vorbim despre ceea ce ar trebui evitat, trece pe lista si guma de mestecat, cafeaua, ceaiul negru, fumatul sau alcoolul, mancarurile prea fierbinti sau cele prea reci.

Produsele naturiste ti-ar putea fi de folos.
Le gasesti in farmaciile de profil si nu au contraindicatii majore: capsulele cu ulei de menta combat balonarile si relaxeaza musculatura digestiva. De asemenea, tabletele de carbune sunt recomandate in aceasta situatie, pentru ca absorb gazele si relaxeaza stomacul. Sunt indicate si ceaiurile de rozmarin sau chimen.

Daca iei medicamente, citeste cu atentie prospectele acestora. Antidepresivele, antihistaminicele si comprimatele de fier pot avea ca efect secundar constipatia si balonarea, mai ales atunci cand le iei pentru prima data.



Un articol de Greta Nita

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • bucete luiza pe 12 Feb 2009, 17:08
    remedii va rog!!!

    cum scap de aceste gaze?in cazul meu medicul mi-a spus ca le am din cauza pastelor deoarece organismul meu nu le accepta.Dar veau sa stiu si eu cum pot sa scap de balonarea asta ca acum paste nu mai mananc si tot asa unflata ma simt si ma vad incat toata lumea zice ca sunt gravida!!Multumesc!

    0
    7

  • boanca alexandra pe 12 Mai 2008, 14:46
    mai multe sfaturi

    daca atunci cand mergi la toaleta si simti ca nu faci tot si pe urma dupa scurt timp simti cum iti umbla gazele prin intestin,si vor sa iasa,ce poti avea?si patesti asa in fiecare zi.

    15
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod