Care este cantitatea ideala in privinta consumului de cereale integrale?

In urma studiilor stiintifice efectuate, a rezultat ca un consum de trei portii de cereale integrale pe zi este benefic pentru sanatatea cardiovasculara.

Desi beneficiile apar si la niveluri relativ scazute (< 2 portii / zi), consumul in unele tari occidentale este chiar mai mic decat atat, reprezentand mai putin de o portie zilnic!

Diferite linii directoare internationale privind alimentatia echilibrata recomanda cresterea consumului de cereale integrale, ca sursa preferata de carbohidrati, fibre alimentare, vitamine si elemente minerale.


In acest context, se impune:

alegerea unei game variate de produse alimentare pentru a se asigura necesarul de vitamine, minerale si fibre alimentare;

consumul unui singur tip de aliment nu furnizeaza toate substantele nutritive de care are nevoie organismul, de aceea doar o alimentatie diversificata poate realiza acest deziderat;

un stil de viata sanatos care implica totodata si activitate fizica sustinuta.

Food Guide Pyramid (Piramida alimentara) (http://www.mypyramid.gov) din SUA recomanda sase pana la unsprezece portii de cereale pe zi, dintre care cel putin trei portii trebuie sa contina cereale integrale.
Consumul zilnic recomandat de fibre alimentare trebuie sa fie de 25-35 g.

O portie este echivalenta cu:

o felie de paine;
o portie de cereale integrale;
1/2 cana de orez, paste fainoase;
1 biscuit.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod