De sarbatori, fii blanda cu sistemul tau digestiv!

Si plantele medicinale iti pot fi de folos in inlaturarea nesuferitelor arsuri. Infuzia de coada-calului (Equisetum arvense) calmeaza hiperaciditate si contribuie la restabilirea echilibrului gastric. "Sucul de varza si sucul de cartofi proaspeti pot calma arsurile.", adauga Dr. Cristina Bogdan.

Balonarile


Combinatiile alimentare neinspirate pot provoaca gaze la nivelul intestinelor. Efectul este o senzatie de balonare si disconfort abdominal. "Ghimbirul, sub forma de ceai, capsule sau chiar confiat, ajuta digestia si previne aparitia balonarii.
De asemenea, uleiurile volatile din cimbru sau rozmarin, pe care le folosim pentru condimentarea mancarurilor, au un efect benefic asupra sistemului nostru digestiv.", aflam de la Dr. Cristina Bogdan.

Indigestia


O alta problema cauzata de consumul exagerat de alimente este indigestia. Desi ne poate afecta oricand, riscurile sunt foarte mari ca indigestia sa apara in aceasta perioada a anului, tocmai pentru ca ne infruptam din toate bunatatile. Principalele cauze sunt "aglomerarea" unei cantitati mari de alimente in stomac, mesele grase, consumate in graba.


 
Simptomele sunt foarte neplacute: greata, dureri de stomac si senzatia de stomac plin si greu. Care sunt solutiile? Te pot ajuta suplimentele alimentare naturale, pe baza de extracte din plante, destinate stimularii functiilor gastrice. Cimbrisorul (Thymus serpyllum) este recunoscut pentru proprietatile sale tonice digestive. Infuzia de cimbrisor se obtine adaugand o cana cu apa clocotita peste una sau doua lingurite de planta tocata marunt. Bea ceaiul treptat, pe durata intregii zile. Daca senzatiile descrise mai sus persista, cel mai indicat este sa mergi la medic.


Excesele alimentare tot mai dese au efecte negative, in lant, asupra sanatatii. "Pe termen lung", ne spune medicul Cristina Bogdan, "excesele alimentare cresc volumul stomacului si senzatia de satietate apare mult mai greu. De aici survin numeroase probleme, precum obezitate, suprasolicitarea pancreasului (ceea ce poate determina aparitia diabetului) si chiar si boli ale inimiii.".

Un articol de Georgiana Dorobantu

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod