telina

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci țelină timp de o săptămână

Țelina proaspătă și crocantă conține aproximativ 95% apă, dar când vine vorba de efectele sale asupra organismului, îți poate schimba viața. Așadar, poate este timpul să introduci această legumă în dieta ta!

Numeroase alimente au proprietăți nebănuite pentru sănătate, iar țelina se numără printre ele. Consumul acestei legume promovează un stil de viață sănătos, așa că merită introdusă în alimentația ta măcar o săptămână pentru a-i descoperi beneficiile.

Poate te interesează și: 6 trucuri pe care le folosesc sportivii pentru un somn liniștit
 

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci țelină timp de o săptămână


Te ajută să îți ții greutatea sub control


Țelina conține în principal apă, dar este bogată în vitamina K și alte câteva minerale grozave.

Acestea fiind spuse, în ceea ce privește menținerea greutății, principalul lucru de reținut despre țelină este "numărul negativ de calorii".
Acest lucru înseamnă că organismul tău consumă mai multe calorii pentru a o digera decât are de fapt țelina în ea.

Pentru pierderea în greutate, poți mânca țelină proaspătă, verde sau sub formă de suc, care are doar 16 calorii/1,5 cană de suc de țelină.

Te scapă de arsurile la stomac


Arsurile la stomac sau refluxul acid este o afecțiune pe care o au persoanele cu o dietă deficitară sau cu un sistem digestiv defectuos. Din fericire, țelina poate fi un ajutor de nădejde în această privință.

Sucul de țelină calmează imediat arsurile la stomac, reglând aciditatea din stomac. Cu toate acestea, trebuie menționat faptul că este o soluție temporară, iar dacă arsurile la stomac persistă, trebuie să îți schimbi dieta sau să consulți un medic.


Previne ulcerul


Într-un studiu realizat în 2010, publicat de Journal of Pharmaceutical Biology, s-a stabilit că țelina conține un anumit tip de extract de etanol care protejează mucoasa tractului digestiv de ulcere.

Alte lucruri pe care le conține țelina sunt flavonoidele, taninurile, uleiurile volatile și alcaloizii, care cresc producția de mucus protector în interiorul intestinelor.

Proprietățile antiinflamatorii sunt activate


Inflamația în corp este un răspuns al sistemului imunitar la o infecție sau iritație și nu este neapărat un lucru rău, deoarece astfel corpul este protejat de răspândirea unei infecții.

Cu toate acestea, este mai bine să ții inflamația sub control și alte efecte ale acesteia, iar țelina te poate ajuta, deoarece are atât abilități antioxidante, cât și antiinflamatorii. Ar putea fi vizibil pe piele, gingii și ochi.
De asemenea, poate ajuta dinții să arate mai strălucitori datorită creșterii calciului.

Previne deshidratarea


Este de la sine înțeles că produsele cu un conținut ridicat de apă îți vor menține corpul hidratat.

Produsele alimentare bogate în apă sunt castravetele (98%) și, bineînțeles, țelina (95%).

Ajută sistemul digestiv


Pe lângă conținutul ridicat de apă, țelina este bogată în fibre. Fibrele naturale și fitochimicele stimulează pereții stomacului și ai intestinului subțire, prevenind constipația ajutând procesul de peristaltism.

Acest lucru face ca alimentele care intră în intestinul gros să se amestece mai bine. Ajută enzimele să descompună nutrienții și să le absoarbă în fluxul sanguin.


Tensiunea arterială și nivelul colesterolului vor scădea


Țelina are proprietăți anti-colesterol care ajută la prevenirea hipertensiunii arteriale prin "curățarea" nivelului de colesterol.

Țelina are proprietăți relaxante ale mușchilor netezi, îmbunătățind fluxul de calciu și potasiu în interiorul și în exteriorul celulelor.

Sursă: brightside
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod