Zâmbetul nu se poate cumpăra. Noroc că măcar accesoriile pentru mirese se găsesc ușor!

Fericirea și împlinirea pe care le vei purta în interior în ziua nunții eclipsează orice ai purta în exterior, dar asta nu înseamnă că rochia ta de mireasă nu poate fi ajutată să iasă și mai mult în evidență.
Dacă zâmbetul tău sincer nu poate fi cumpărat, numeroasele accesorii pentru rochii de mireasă, de la voal, până la crinolină și bijuterii, te vor convinge că, folosite cu bun-gust, pot intensifica strălucirea oricărei femei în cea mai specială zi din viața ei. 


Voalul îți dezvăluie misterul


Dintre toate accesoriile care pun în valoare ținuta unei femei în fața altarului, voalul de mireasă este, cu siguranță, cel mai cunoscut. Acesta are, înainte de toate, un scop estetic, adâncind misterul și subliniind senzualitatea purtătoarei. Aduce un plus de eleganță unei rochii rafinate prin însăși definiția ei, invitând privirile curioase, și mai cu seama pe a lui, să o descopere.

La fel de importante sunt, însă, și beneficiile practice, prin faptul că protejează la nevoie machiajul și îți conferă încredere, ascunzând mici imperfecțiuni care te-ar putea stânjeni.

Nu trebuie uitat nici aspectul simbolic al voalului miresei, prin a cărui ridicare se relevă o nouă stare a femeii, cea de soție, protejând-o la începutul vieții ce urmează să înceapă. Până atunci, expusă curiozității tuturor, te va proteja împotriva privirilor insistente.


Tipuri de voaluri pentru mirese


Designul voalurilor este limitat doar de imaginația creatorilor, însă regula general valabilă în alegerea acestor accesorii este potrivirea cu rochia, din punct de vedere al nuanței și al stilului, pe care trebuie să o completeze, nu să o epateze.

Există numeroase tipuri de voaluri pentru mirese, în funcție de mărime și formă.

Poți alege un model care să-ți acopere doar chipul, în întregime sau parțial, o opțiune sigură, prin care vei obține un avantaj estetic indiferent de forma corpului tău și care nu va distrage atenția de la rochie.

Cele care coboară până la umeri sunt recomandate mireselor mici de statură, clasicul voal până la cot merge foarte bine cu o rochie stil prințesă sau A-Line, în timp ce un voal de mireasă lung, până la nivelul degetelor de la mâini sau cu trenă, atingând pământul, completează perfect rochiile elaborate, ceremonioase, cu aer regal, aproape la fel de perfect precum un voal de mireasă cu coroniță.


Crinolina mărește rochia și farmecul tău


Un accesoriu uneori ignorat este crinolina rochiei de mireasă, un element stilat, care conferă volum și o ținută aparte unei creații a cărei eleganță va fi afișată toată nunta fără un mare efort din partea ta. Crinolina va menține în mod natural forma optimă a rochiei și o stare de confort care va fi apreciată mai ales în sezonul cald, când nu va permite materialului să atingă pielea.

Există modele pentru toate tipurile de rochii de mireasă, dimensiunea acestora fiind influențată de numărul de cercuri din care sunt concepute. Este foarte important ca accesoriul să fie pe măsura rochiei, pentru a-și putea îndeplini atât scopul de susținere a acesteia, cât și pe cel estetic, o crinolină cu 3 cercuri aplicată unei rochii prea mici conferindu-i un volum nenatural, deranjant. 

Boleroul doar acoperă, nu ascunde


Pe lângă faptul că elevează nivelul de eleganță al ținutei de nuntă, boleroul de mireasă îți permite să alegi o rochie comodă, simplă, de exemplu una cu spatele gol, fără a te simți, totuși, descoperită. Vei aprecia acest lucru mai ales dacă te căsătoreșți toamna sau iarna. De asemenea, îți oferă avantajul versatilității, deoarece prin renunțarea la acest accesoriu îți înnoiești, practic, ținuta. Iar când ai chef, îl iei din nou și iar parcă ești alta! 

Ține însă cont de faptul că un bolero pentru mireasă trebuie să se asorteze cu rochia sau cu voalul, completând întregul ansamblu. Poți alege între modele cu mâneci lungi sau scurte, simple sau complexe, din broderie, tulle sau bumbac, atâta timp cât nu uiți că un bolero trebuie să compenseze, prin complexitatea lui, simplitatea rochiei, respectiv să atenueze accesele epatante.

O variație a acestuia și o alternativă foarte stilată, în special pentru nunțile de iarnă, este capa albă de mireasă, un element de rafinament și confort, ale cărui beneficii le vei simți atunci când vei ieși afară pentru poze, în zăpada din care pare că ți-e făcută și rochia.

Cum se poartă accesoriile pentru mirese


Prea multe accesorii vor produce un efect opus celui așteptat. Trebuie să fii foarte atentă la a nu exagera cu încărcarea ținutei, probabil cel mai mare risc venind din partea bijuteriilor, indiferent că sunt brățări, agrafe speciale, coliere, tiare sau cercei.

Acordă atenție deosebită celor din urmă doar dacă vei purta o coafură care va permite observarea lor, gândește-te la o brățară în special dacă ai o rochie fără bretele sau cu bretele discrete, iar în ceea ce privește culoarea, optează pentru bijuterii din argint, aur alb sau platină dacă rochia e de un alb intens, respectiv din aur galben pentru o rochie și un voal de mireasă ivory.

Nu uita că rochia este o bijuterie în sine și nici măcar aceasta, oricât ar fi de minunată, nu trebuie să acopere strălucirea ta, deci cu atât mai puțin accesoriile.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod