10 trucuri psihologice pentru a-ți da seama dacă partenerul tău te iubește cu adevărat

Se știe că iubirea este cea mai profundă emoție pe care o simțim și care necesită atât compasiune, cât și afecțiune.
Prin urmare, este esențial să știm dacă partenerul nostru este îndrăgostit cu adevărat de noi.

Iată 10 sfaturi psihologice pentru a-ți da seama dacă partenerul tău te iubește cu adevărat:


Își etalează mușchii în jurul tău


Dacă își etalează mușchii în timp ce ești în apropiere, ar putea fi un semn că te place sau că este îndrăgostit de tine. Poate că vrea să-și arate mai mult puterea. Studiile au demonstrat faptul că atunci când încearcă să îți arate că e suficient de puternic pentru a te proteja, înseamnă că are o pasiune secretă pentru tine.

Citește și: Cum să reaprinzi flacăra iubirii în relația ta. 6 pași extrem de importanți
 

Te privește direct în ochi


Contactul vizual prelungit se datorează faptului că ambele părți sunt interesate una de cealaltă. În general, atunci când un bărbat iubește sau vrea să afle mai multe despre o femeie, el face un contact vizual profund.
Pe de altă parte, femeile se uită uneori în jos, în timp ce partenerii lor se uită direct în ochii lor.

Un interval de 48 de ore între conversații


Dacă au trecut mai mult de 48 de ore de când ați vorbit, este un semn de avertizare. Conversațiile frecvente sunt un semn bun ce îți arată că partenerul tău te iubește. Dacă nu vorbiți timp de doua zile, rezultatul poate fi unul pe care nu vrei să-l auzi. Poate că persoana respectivă nu te place la fel de mult dacă nu te sună sau nu îți trimite mesaje.

Pupilele se dilată


Vei observa o dilatare a pupilelor lui dacă te uiți în ochii lui continuu. Când se întâmplă acest lucru, poți fi sigură că partenerul tău te iubește. Oxitocina și dopamina, cei doi hormoni ai iubirii, influențează dimensiunea pupilelor. Ori de câte ori suntem atrași de cineva, producem mai mult din aceste substanțe chimice în creierul nostru.
Aparent, acest lucru determină dilatarea pupilelor noastre.

Îmbrățișarea lui îți calmează durerea


Uneori, durerile de cap sunt frecvente din mai multe motive. Îmbrățișându-i pe cei pe care îi iubești, le poți elimina pur și simplu acea durere. Știința a demonstat faptul că sărutul, îmbrățișarea, giugiulelile și ținerea de mână creează experiențe frumoase. Efectele ulterioare sunt de amploare, te pot ajuta chiar să pierzi în greutate, să scadă tensiunea arterială, să lupți împortiva bolilor și să amelioreze anumite dureri.

Fără despărțiri în 5 luni


Sunt momente în care pui pauză în relație, după care o reiei. Este ceva comun și normal. Dar poate fi periculos dacă acest lucru se întâmplă frecvent. Partea bună este că, dacă nu ai avut nicio despărțire în 5 luni, atunci este ceva special între voi.

Poate te interesează și: Studiu. Femeile spun „Te iubesc” mai târziu decât bărbații
 

Supărare care nu durează mai mult de 3 zile


Este normal să fii supărată pe partenerul tău din când în când, deoarece o relație implică tot felul de sentimente. Cu toate acestea, dacă această supărare persistă mai mult de 3 zile, s-ar putea să-ți pierzi relația. În furia noastră, eliberăm o mulțime de substanțe chimice toxice care dăunează relațiilor noastre, precum și sănătății partenerilor noștri.

Oglindirea limbajului corporal


Persoana pe care o iubești se va comporta ca și cum ar fi tu. Cu alte cuvinte, el îți va admira acțiunile, le va accepta și, mai mult, le va imita. Acest lucru se întâmplă deoarece creierul nostru produce neuroni-oglindă pentru oamenii pentru care avem empatie sau pe care îi iubim. Neuronii-oglindă indică confort și încredere.


Corpul lui este orientat spre tine


Știm cu toții că limbajul corpului nostru spune multe. În timpul unei conversații cu partenerul tău, se spune că, dacă este orientat în întregime spre tine, atunci este îndrăgostit de tine. Este un truc grozav pentru a verifica dacă te iubește cu adevărat, deoarece atunci când își orientează corpul către tine, e mai receptiv față de tine decât față de alții.

Chipul lui este luminos


Fața lui luminoasă este un semn al dragostei pe care ți-o poartă. Fii mai atentă la gesturile și acțiunile lui și vei observa că e mereu fericit și zâmbitor. Dacă te iubește, așa se va comporta.

Sursă: brightside
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod