Studiu. Femeile spun „Te iubesc” mai târziu decât bărbații

De ce bărbații spun cele două cuvinte magice mai devreme decât femeile? Un studiu arată că, în medie, femeile spun „Te iubesc” cu 15 zile mai târziu decât partenerii lor de sex masculin.

Filmele de la Hollywood pot prezenta femeile ca fiind mai sentimentale și mai romantice, dar, de fapt, bărbații sunt cei care spun primii „Te iubesc”.

Un studiu internațional a constatat că bărbații și-au mărturisit dragostea după o medie de 108 zile, comparativ cu 123 în cazul femeilor.

Poate te interesează și: Cum să reaprinzi flacăra iubirii în relația ta. 6 pași extrem de importanți

Academicienii au descoperit că bărbații au făcut primii această mișcare în șase din șapte țări pe care le-au analizat.

Singura excepție a fost Franța, unde atât bărbații, cât și femeile sunt pe picior de egalitate în ceea ce privește declarația de iubire.

Academicieni, conduși de Dr. Christopher Watkins de la Universitatea Abertay din Dundee, au chestionat 1.092 de femei și 336 de bărbați cu privire la o relație actuală sau recentă.

Bărbații se îndrăgostesc mai repede decât femeile


Respondenții au fost întrebați care partener a fost primul, cât timp a durat până să o facă și cum a fost primit.



Studiul a constatat că bărbații au mai multe șanse să creadă că sunt îndrăgostiți la aproximativ 70 de zile după o nouă relație, cu o săptămână înaintea partenerei.

Apoi a durat încă o lună pentru a-și face curajul să spună „Te iubesc”, ambele sexe fiind la fel de fericite să audă cuvintele magice.

Citește și: 9 metode prin care partenerul tău încearcă să te facă să te simți vinovată, chiar și atunci când nu ai făcut nimic greșit
 

Oamenii de știință au sugerat că există factori subconștienți în joc, dependenți de raportul dintre bărbați și femei


În locurile în care există mai mulți bărbați decât femei, acei bărbați suficient de norocoși încât să aibă o parteneră, erau mai predispuși să spună „Te iubesc” de teama ca un alt concurent să nu îi ia locul.


Cu toate acestea, dacă o zonă avea mai multe femei decât bărbați, declarația de iubire era făcută tot de bărbați, dar cu scopul de a accelera intimitatea.

„Escaladarea intimității sexuale (prin confesiunea de dragoste) este mai probabilă în mediile în care bărbații au oportunități mai mari de împerechere, iar promiscuitatea feminină este relativ mai frecventă”, au spus cercetătorii.

Sursă: dailymail
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod