6 motive pentru care divorțul este mai bun decât o căsnicie nefericită

Când ne căsătorim, suntem absolut sigure că am reușit să găsim persoana potrivită. Dar, din păcate, statisticile spun cu totul altceva: una din patru căsnicii ajunge la divorț.
Și chiar dacă uneori ne vine greu să credem sau să recunoaștem că nu putem fi fericite pentru totdeauna cu persoana cu care am ales să ne împărțim viața, nu trebuie să facem o tragedie din asta, deoarece există o mulțime de lucruri bune pe care un divorț le poate aduce.

Iată 6 motive pentru care divorțul este mai bun decât o căsnicie nefericită:


Vei avea șanse mai mari de a întâlni persoana potrivită


Când ești căsătorit, încerci în mod inconștient să stai departe de sexul opus pentru a nu-ți face partenerul gelos. În acest fel, pierzi multe oportunități și oameni grozavi cu care te poți împrieteni. Acesta nu este un lucru rău dacă mariajul tău este unul fericit. Dar, dacă simți că mariajul tău a devenit sufocant, un divorț te poate ajuta să găsești calea spre a-ți întâlni partenerul potrivit în viitor.

După o căsnicie eșuată, ai multă experiență care îți poate deschide ușa spre a te îndrăgosti din nou și de a găsi persoana potrivită cu care să-ți petreci restul vieții.

De fapt, unele studii arată că persoanele care se recăsătoresc sunt mai puțin predispuse la un nou divorț, deoarece de data aceasta se cunosc mai bine și sunt sigure de ceea ce caută la celălalt.


Îți poți dedica energia propriei dezvoltări personale


Dacă stai mult timp într-o căsnicie nesănătoasă, bunăstarea ta emoțională este mereu în pericol. Această durere mută îți poate da senzația că începi să te pierzi ca persoană.

Îți amintești de vechile tale hobby-uri sau de lucrurile care îți aduceau plăcere cu mult timp în urmă? Soțul tău îți susține deciziile și viziunea asupra lumii? Te bucuri de viață în acest moment? Dacă răspunsul la toate aceste întrebări este NU, poate că este timpul să faci unele schimbări în viața ta personală.

Este dovedit faptul că o căsnicie nefericită și nesănătoasă te poate împiedica să faci lucrurile pe care vrei să le faci în viață sau să ai lucrurile pe care le meriți. Așa că, după un divorț, vei înceta să îți mai canalizezi toată energie într-o relație care nu mai funcționează și să o folosești pentru alte planuri importante ale vieții tale, în scopul dezvoltării personale.

Poate te interesează și: 10 lucruri pe care le poți face pentru ca el să-ți rămână fidel sau pentru a-l împiedica să te înșele din nou

Te vei simți mai fericită


Când ieși dintr-o căsnicie nereușită, s-ar putea să pierzi un soț, dar în schimb să câștigi fericirea. Viața este prea scurtă pentru a o irosi cu oameni nepotriviți și relații toxice.
Și dacă simți că mariajul tău nu face altceva decât să te simți neîmplinită, cu siguranță este timpul să pleci.

Desigur, divorțul poate fi un șoc pentru tine la început, dar mai târziu vei putea întoarce această pagină și vei deschide un nou capitol în viața ta care ar putea fi mult mai bun decât precedentul.

De fapt, unele cercetări arată că atât bărbații, cât și femeile se simt mai mult mai fericiți în următorii 5 ani de la divorț, deoarece sunt mai mulțumiți de viața lor.

Și copiii vor fi mai fericiți


Mulți parteneri realizeză că sunt nefericiți și totuși decid să rămână căsătoriți "de dragul copiilor lor". Dar, aceasta este o idee foarte proastă. Copiii aud sarcasmul și certurile din casă și se pot simți constant stresați de tensiunea din căsnicia voastră nefericită.

Mai mult de atât, ar putea fi confuzi cu privire la ce înseamnă și ce nu o relație sănătoasă, ceea ce le poate aduce probleme uriașe în viața lor personală de adulți.

Așa că, dacă nu vrei să le alterezi starea psihică și, implicit, viitorul copilului tău, ar trebui să iei decizia de a divorța.


Și nu uita de regula de aur: un părinte fericit înseamnă un copil fericit!

Sănătatea ta s-ar putea îmbunătăți


Majoritatea oamenilor cred că mariajul poate îmbunătăți sănătatea, dar în cazul unei căsnicii nefericite, acest lucru nu e deloc valabil. Dimpotrivă, o căsătorie plină de conflicte poate fi cel mai rău lucru pentru tine din punct de vedere al sănătății.

Studiile confirmă că a locui într-o casă și o atmosferă ostilă poate fi la fel de dăunător din punct de vedere fizic precum consumul excesiv de alcool sau stresul cronic la muncă.

Așa că, dacă încă nu te-ai despărțit de soțul sau soția ta, amintește-ți că ai un risc crescut de a dezvolta boli de inimă, cancer, artrită, diabet și un sistem imunitar mai slab.

În plus, chiar și tăieturile și rănile mici de pe piele se vor vindeca cu 40% mai lent.

Vei începe să arăți mai bine


Chiar dacă nu intenționezi să ții o dietă sau să începi să îți faci injecții cu botox după divorț, este posibil să observi totuși unele schimbări neașteptate în ceea ce privește aspectul fizic.

Mulți oameni recunosc că s-au transformat puternic din interior pentru că au început să se simtă mai bine și mai vii.
Și pe măsură ce eul lor a început să înflorească, aspectul lor exterior s-a tranformat treptat în mai bine.

În plus, după o tranziție grozavă de viață, cum ar fi un divorț, majoritatea oamenilor tind să-și schimbe aspectul intenționat, încep să facă sport, își cumpără haine noi și au mai multă grijă de corpul lor. Aceste schimbări contribuie, de asemenea, la îmbunătățirea stimei de sine și a sentimentului de bunăstare.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod