La Provincia, brand al Grupului Carmistin, a lansat gama ,,Puiul Bio”!

Grupul Carmistin, unul dintre principalii jucători de pe piața agribusiness din România, a lansat gama ,,Puiul Bio” sub brandul La Provincia. Grupul Carmistin are singura unitate de producție de pui din România cu autorizație bio.
Puiul Bio La Provincia este o alegere sănătoasă, fiind crescut tradițional, în aer liber, în spații de minimum 4 mp pentru fiecare pasăre. Se acordă o atenție deosebită hranei, care este 100% din cereale organice. Creșterea este una lentă, de minimum 81 de zile, nefiind folosiți hormoni de creștere.

La nivelul Grupului Carmistin, lansarea gamei La Provincia Pui Bio face parte din linia strategică de producție a hranei sănătoase prin procese sustenabile, conduse în corelare cu diminuarea emisiilor de carbon. Pentru a susține acest obiectiv de sustenabilitate se fac eforturi susținute pe mai multe paliere.
La nivel de grup, se leagă parteneriate de lungă durată cu micii fermieri care împărtășesc valorile și viziunea Grupului Carmistin, bazate pe producția alimentelor într-un mod echitabil, sănătos şi ecologic. 


Aceste parteneriate deschid calea către proiecte cu un impact major în piață, Grupul Carmistin susținând continuu activitățile de producție și pregătirea profesională a acestora prin accesul la informații și tehnologii noi care facilitează procesele actuale. Mare parte dintre terenurile cultivate sunt deja convertite în culturi bio, întreținute cu sisteme moderne de irigație.
Sistemele alimentare și cele climatice sunt strâns legate, astfel încât este crucială orientarea spre o producție mai durabilă a proteinelor animale cheie cu impact minim asupra ecosistemelor naturale. Fără investiții majore, companiile românești nu își vor putea asigura competitivitatea față de concurența internațională și nu vor putea implementa politici sustenabile de dezvoltare.

Decizia creșterii portofoliului La Provincia cu gama Puiul Bio a venit natural, în urma unui studiu online derulat în martie 2021 împreună cu iSense Solutions pe un eșantion de 800 de persoane din mediul urban.
Peste 50% dintre persoanele chestionate au subliniat nevoia de a găsi pe piața din România produse din carne de pui bio. Consumatorii cărora ne adresăm sunt cei care sunt orientați spre un stil de viață echilibrat, care la cumpărături fac alegeri stricte, aliniate cu principiile unei alimentații sănătoase”
, afirmă Ligia Smădu, Marketing Manager Grup Carmistin.

Înființat în anul 2000 de familia Paraschiv, Grupul Carmistin este unul dintre cei mai mari jucători de pe piața agribusiness și de procesare a cărnii din România.
Totodată, este unul dintre puținele holdinguri agricole care integrează în proporție de 90% lanțul de producție agrozootehnic, începând de la cultivarea cerealelor, producția de furaj, creșterea animalelor, până la producție, procesare și distribuție de produse și preparate din carne.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Codruta Aron pe 3 Aug 2022, 17:09
    Cum comand pui bio ?

    Buna ziua , Intentionez sa petrec cateva zile la Baile Govora si doresc sa cumpar de la magazinul dumneavoastra pui bio si pui hraniti cu legume. Problema este ca nu gasesc niciodata aceste produse. Trebuie sa fac pre comanda la magazin ? Va multumesc , Avocat Codruta Aron

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod