flacara iubirii

Cum să reaprinzi flacăra iubirii în relația ta. 6 pași extrem de importanți

Să vorbești deschis este primul lucru pe care ar trebui să-l faci atunci când simți că sentimentele dintre voi au început să dispară.
Este important să fii sincer/ă nu numai față de tine, ci și față de persoana de lângă tine.

O schimbare bruscă în relație nu înseamnă neapărat că totul se apropie de sfârșit. Este important să profiți de acest moment pentru a înțelege ce se întâmplă, pentru a înțelege de ce se întâmplă și pentru a ști ce să faceți în continuare.

Cum să reaprinzi flacăra iubirii în relația ta:


Încearcă să înțelegi de ce s-a stins flacăra iubirii


  • Ați început să vorbiți mai puțin. Dacă înainte a vă făcea plăcere să vă poveștiți diverse lucruri de peste zi și voiați să vă știți părerea unul altuia, acum o faceți mult mai rar. Poate chiar ai renunțat complet la astfel de conversații.
  • Atitudinea ta s-a schimbat. Gândește-te la cum îi tratezi pe cei din jurul tău acum. Interacționezi diferit cu ei? Dacă lucrurile au rămas la fel cu ei, dar au devenit diferite cu partenerul/a de viață, este un semn că trebuie să-ți revizuiești relația.
  • Îți ignori partenerul/a. Devine deosebit de evident atunci când devii indiferent față de persoana de lângă tine. Înainte erai interesat/ă de planurile acesteia, pe când acum totul a fost înlcouit cu indiferență.
  • Ai devenit mai puțin disponibil/ă. Te-ai îndepărtat de partener/ă și distanța fizică este evidentă.
  • Ai încetat să te mai cerți. Nu mai ești interesat/ă de subiecte aprinse pe teme pe care partenerul/a încearcă să le abordeze. Nu vrei să-ți pierzi timpul încercând să-ți dai seama despre ce e vorba sau să rezolvi problema.

Ar trebui să fii atent/ă la toate semnele de mai sus, pentru că acestea nu indică faptul că relația e pe sfârșite.


Dacă ești dispus/ă să depui un efort pentru a reaprinde scânteia care se estompează, folosește metodele de mai jos:


Exprimă-ți emoțiile negative


Este absolut normal să te enervezi și să te simți trist/ă, mai ales când sentimentele puternice de dragoste scad și partenerul/a încetează să mai fie ideal. Suprimarea în tăcere a emoțiilor negative este ceva care nu te va ajuta în această situație. Nici puseele de furie bruște nu st de mare ajutor. În acest caz, este mai bine să acționezi puțin diferit.

Spune-i prietenulu cel mai bun sau psihoterapeutului de ce ești supărat pe partener/ă. Este important să alegi o persoană care să nu fie prea dură sau critică. Ar trebui să fie cineva înțelegător și să nu te judece. De asemenea, o persoană care îți va ține necondiționat partea și va sprijini lucrurile negative care ies din tine nu este o persoană care te poate ajuta.

Ideea de eliberare nu este de a-ți hrăni mânia, ci mai degrabă, de a te curăța și ușura, de a elibera furia acumulată. Ca rezultat, trebuie să ajungi la un punct de vedere mai rațional asupra situației.

Amintește-ți de ce te-ai îndrăgostit de partenerul/a tău/ta


Gândește-te la calitățile pe care le iubești și le prețuiești la partener/ă. Amintește-ți ce te-a făcut să zâmbești, ce te face să te simți bine și ce momente te-au făcut să simți că aceasta este persoana potrivită pentru tine.

Creează terenul propice pentru ca persoana de lângă tine să poată arăta aceste calități. Puteți planifica împreună mai multe activități sau evenimente distractive.


Dacă îți place tandrețea, bunătatea și prietenia partenerului/ei, acordă mai multă atenție comunicării pe care o aveți unul cu celălalt. Setează tonul potrivit în conversațiile voastre și arată-ți interesul pentru lucrurile care se întâmplă în jurul tău. Prioritizează această sarcină, lăsând deoparte alte idealuri.

Renunță la critică


La un moment sau altul, orice persoană dintr-o relație devine critică. De exemplu, s-ar putea să te trezești dându-ți ochii peste cap sau strâmbându-te și enervându-te când face un anumit lucru. Este foarte ușor să capeți acest obicei dacă locuiți împreună și sunteți în contact constant unul cu celălalt.

Ceea ce trebuie să accepți este că partenerul/a a fost mereu așa, chiar și atunci când l-ai văzut pentru prima dată și te-ai îndrăgostit. Motivul real pentru apariția bruscă a criticii este mult mai profund decât ar părea la prima vedere. Oamenii au tendința de a proiecta trăsăturile negative ale părinților lor asupra partenerilor lor. Din acest motiv, deseori interpretăm greșit cuvintele și acțiunile altora. Putem chiar provoca o altă persoană să facă lucruri rele pentru că ni se par familiare.

Acest proces este controlat de un așa-zis critic interior. Este inamicul nostru interior. Scopul său este să te saboteze și să te distanțeze de ceilalți. De regulă, este foarte pretențios cu cei apropiați. Desigur, partenerul/a tău are defecte, dar ar trebui să le privești rațional. Criticul interior nu te va lăsa să o faci, ci va continua să îți dea sfaturi proaste.



Dacă vrei să reaprinzi flacăra iubirii, trebuie să-ți conștientizezi criticul interior și să-i reziști. Asta nu înseamnă că trebuie să trăiești într-o fantezie și să ignori adevăratele probleme și defecte ale persoanei cu care îți împarți viața. Doar asigură-te că ești mai empatic/ă și mai atent/ă față de el/ea și nu lăsa acea voce interioară să îți distrugă sentimentele calde.

Poate te interesează și: 6 motive pentru care divorțul este mai bun decât o căsnicie nefericită

Amintește-ți cine erai când te-ai îndrăgostit


Când realizăm că dragostea noastră dispare, începem să tânjim și să ne fie dor nu numai de persoana care a reușit să ne cucerească inima, ci și de persoana care am fost și felul în care obișnuiam să ne simțim la vremea aceea. Cei mai mulți dintre noi dorim să menținem lucrurile la același nivel și să rămânem persoana de care partenerul/a nostru s-a îndrăgostit de noi.

Desigur, fiecare persoană continuă să se dezvolte și să evolueze. Revenirea la starea anterioară nu înseamnă că ar trebui să uite ceea ce a trăit, revenind la o versiune veche a propriei persoane.

Încercați să petreceți timp de calitate împreună


Vă îndrăgostiți uitându-vă unul la celălalt și ascultându-vă unul pe altul. Dacă continuați să faceți aceste lucruri, veți putea menține dragostea mult timp.

Poate că ai niște amintiri plăcute din trecut, în care totul părea nou și uimitor. Probabil că vorbeați ore întregi și vi se făcea dor unul de celălalt când nu erați împreună, chiar și pentru scurt timp.


Cu toate acestea, cerințele lumii reale, fie că este vorba de muncă, familie, prieteni sau alte lucruri, au început să fure treptat din timpul pe care ați dori să-l petreceți împreună. Atunci, privitul în ochii celuilalt a fost înlocuit de un mesaj sec pe telefon.

Semnalele emoționale pot fi transmise doar în persoană, motiv pentru care ar trebui să încercați să luați în considerare aceste sfaturi:


  • Încercați să alocați timp pentru a vorbi unul cu celălalt în fiecare zi. Lăsați deoparte telefoanele și nu vă ocupați mintea cu lucruri de zi cu zi.
  • Găsiți ceva ce vă place să faceți împreună. Poate fi un hobby obișnuit, cursuri de dans, plimbări zilnice sau o ceașcă de cafea dimineața.
  • Încercați ceva nou. Poate fi un restaurant deschis recent sau o excursie de o zi într-un loc pe care nu l-ați vizitat niciodată.
  • Concentrează-te să vă distrați în doi. La începutul relației, probabil râdeați mult, dar cu timpul, când greutățile vieții te loveau, ai încetat să mai fii atât de vesel/ă. Menținerea simțului umorului vă poate ajuta să treceți peste momentele grele și să faceți față problemelor mai ușor. Ia în considerare să-ți surprinzi partenerul/a. Adu flori acasă, pregătește o cină romantică, jucați un joc de societate sau cu copiii, toate acestea vă vor smulge zâmbete.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod