9 metode prin care partenerul tău încearcă să te facă să te simți vinovată, chiar și atunci când nu ai făcut nimic greșit

Dacă partenerul tău face aceste lucruri, înseamnă că încearcă să te manipuleze, că te abuzează emoțional și că relația voastră este una extrem de toxică!

A-l face pe celălalt să se simtă vinovat constant este o practică destul de obișnuită în relații. În anumite culturi și medii, acest lucru este folosit pentru a-i determina pe oameni să se comporte într-un anumit fel.

Citește și: 6 motive pentru care divorțul este mai bun decât o căsnicie nefericită

 

Încercarea de a face pe cineva căruia îi pasă de tine să se simtă rău este un truc vechi folosit pentru a manipula comportamentul și sistemele de credințe


Simți că partenerul tău sau cineva important pentru tine încearcă constant să te facă să te simți vinovată chiar și atunci când nu ai făcut nimic greșit? Descoperă dacă este așa sau dacă este doar în capul tău!

9 metode prin care partenerul tău încearcă să te facă să se simți vinovată, chiar și atunci când nu ai făcut nimic greșit


Întotdeauna te face să te simți rău


Partenerul tău face comentarii care sugerează că nu muncești la fel de mult ca el sau ca părinții lui acasă sau la serviciu? Sau chiar ambele? Aceasta este o formă de învinovățire care este prezentă în numeroase relații, dar asta nu înseamnă că este ceva normal.

Folosește trecutul împotriva ta


Dacă partenerul tău continuă să aducă în discuție trecutul pentru a te controla, aceasta este o altă formă de a te învinovăți și de a te manipula.

Te face să te simți vinovată, punctând mereu cât de grozav e el


Partenerul tău îți tot amintește de favorurile pe care ți le-a făcut în trecut? S-ar putea să fie doar unul și el să tot continue să-l aducă în discuție, astfel încât să te facă să te simți vinovată și să te păcălească să faci ce vrea să faci.

Manipulatorii emoționali îți folosesc sentimentele împotriva ta


Unii parteneri sunt experți în a-și stăpâni emoțiile și sentimentele, fie că este vorba despre furie sau tristețe, dar nu îți vor spune direct de ce au nevoie. Începi să te agiți încercând să-ți dai seama care este durerea lor și să faci lucruri pentru a-i liniști.


Aceștia sunt maeștrii manipulatori și răspunsul lor tipic este că nu au "nimic" sau recurg la tăcere, în ideea de a te face să te simți vinovată și de a te determina să faci orice pentru a-i mulțumi.

Evită conflictele


Tratamentul tăcerii ar putea dura foarte mult timp pentru a te face să te simți vinovată pentru a obține favoruri din partea ta. Vinovăția este o emoție puternică în psihicul uman. Tratamentul tăcerii este o artă și s-ar putea argumenta că este cea mai importantă formă de declanșare a vinovăției emoționale.

Ești blocată într-o animație suspendată, deoarece nu ai niciun mijloc de evadare, în afară de ceea ce simți înăuntrul tău, mai ales confuzie și vinovăție.

Declanșarea vinovăției în relații implică asumarea autorității


Deseori am văzut un partener care își asumă rolul autoritar, iar celălalt este făcut să se simtă vinovat prin anumite priviri reci sau chiar printr-un anumit ton și limbaj.

Îți spune că îi ești datoare


O formă de declanșare directă a vinovăției care se întâmplă mai rar, dar se întâmplă, este atunci când partenerul tău îți spune direct că îi ești datoare.

Adoptă un comportament pasiv-agresiv

Când partenerul tău nu dorește să-ți ceară direct ceva pentru că el nu e genul acela de persoană, dar îți dă exemplu cum altcineva face lucruri asemănătoare pentru partenerul său fără ca el să-i ceară.
Aceasta este declanșarea vinovăției pasiv-agresive.

Se joacă constant cu nervii tăi


Aceasta este o altă formă de declanșare a vinovăție, poate cea mai crudă formă dintre toate, fiind un abuz emoțional profund. El face ceva și neagă atât de convingător, încât în timp începi să te întrebi dacă înnebunești.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod