Femeie care doarme pe partea stanga

Ce se întâmplă dacă dormi pe partea stângă?

Suntem conştienţi de faptul că somnul are o importanţă crucială pentru sănătate. Dar ştiai că este foarte bine dacă dormi pe partea stângă?
Potrivit specialiştilor, poziţiile în care dormim pe timpul nopţii pot să aibă un impact pozitiv sau negativ asupra modului în care funcţionează toate organele din corp. Numeroase cercetări au scos la iveală faptul că dacă dormi pe partea stângă te odihneşti mai bine, ai un somn de calitate şi ajuţi diverse organe din corp să funcţioneze mai bine. Această teorie provine din medicina ayurvedică, un sistem de cunoștințe medicale indiene care datează de peste 5000 de ani. Trebuie să ştii că inima, spatele şi întregul sistem digestiv beneficiază de pe urma acestei poziţii.


Iată ce se întâmplă dacă dormi pe partea stângă şi ce beneficii oferă această poziţie pentru sănătatea corpului:


Stimulează sistemul limfatic

Potrivit medicinei ayurvedice, atunci când dormi pe partea stângă limfa circulă mai bine în corp, favorizând curăţarea sistemului limfatic. În schimb, atunci când dormi pe partea dreaptă, sistemul limfatic nu mai funcţionează atât de bine.

Îmbunătăţeşte digestia

Alimentele ingerate circulă mult mai uşor prin intestine atunci când dormi pe partea stângă, lucru care are un efect benefic asupra procesului de digestie. Pancreasul funcţionează mai bine şi enzimele pancreatice necesare pentru o digestie bună sunt mult mai uşor eliberate.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod