Femeie care doarme pe partea stanga

Ce se întâmplă dacă dormi pe partea stângă?

Femeie care doarme pe partea stanga

Funcţiile inimii sunt îmbunătăţite

Este bine să dormi pe partea stângă pentru că circulaţia sângelui este mai bună şi funcţiile inimii sunt îmbunătăţite. De asemenea, stimulează ganglionii limfatici, determinând astfel drenajul limfatic şi eliminarea toxinelor din corp.

Este o poziţie potrivită pentru femeile însărcinate

Atunci când dormi pe partea stângă în timpul sarcinii, acest lucru aduce o mulţime de beneficii pentru sănătatea ta şi a bebeluşului. Circulaţia sanguină este îmbunătăţită, dispare tensiunea şi durerea de spate, uterul nu mai împinge foarte tare ficatul şi sângele ajunge mai uşor la uter şi rinichi.


Reduce arsurile la stomac

Un studiu apărut în publicaţia The Journal of Clinical Gastroenterology arată că arsurile la stomac şi aciditatea sunt mai puţin resimţite atunci când dormi pe partea stângă, spre deosebire de situaţiile în care dormi pe dreapta şi simptomele devin mai accentuate. Efectul se resimte imediat, astfel că dacă simţi după masă că te confrunţi cu aceste simptome supărătoare este indicat să iei o pauză de 5-10 minute în care să stai întinsă pe partea stângă.


Reduce intensitatea durerilor de spate

Persoanele care suferă de dureri de spate cronice simt o ameliorare atunci când dorm pe partea stângă. După cum susţin specialiştii, durerile de spate sunt atenuate când adopţi această poziţie în somn, deoarece nu mai există presiunea exercitată asupra coloanei vertebrale. Acest efect benefic te poate ajuta să ai un somn odihnitor, fără să simţi durere la nivelul spatelui.

Un alt aspect pe care nu trebuie să-l omiţi este acela de a opta pentru o saltea de calitate, chiar dacă înseamnă să investeşti mai mulţi bani în ea.
Deoarece ne petrecem o bună parte din viaţă dormind şi ştim că somnul are o importanţă atât de mare pentru sănătate trebuie să acorzi o atenţie deosebită alegerii saltelei şi a somierei.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod