Beneficiile ananasului pentru femei. Ajută în sarcină și îmbunătățește aspectul pielii

Ananasul este un fruct tropical suculent și delicios. Este plin de vitamine esențiale, minerale, antioxidanți și alți compuși utili care pot proteja împotriva inflamației și a bolilor.
Ananasul este un fruct despre care se zvonește că ar putea face ca unele zone femeiești să miroasă bine, dar știai că are și o multitudine de beneficii pentru sănătate? Printre ele se numără combaterea cancerului, creșterea imunității, îmbunătățirea sănătății inimii și reglarea tensiunii arteriale. Acest fruct este bogat în fibre, antioxidanți, minerale și vitamine și conține o enzimă numită bromelaină (un extract enzimatic derivat din tulpinile de ananas).

Rezistent și înțepător la exterior, parfumat, gustos și extrem de sănătos în interior. Ananasul a fost desemnat ca fiind cel mai sănătos fruct din lume, iar motivele sunt importante și susținute. Acesta conține zero grăsimi și colesterol și e bogat în vitaminele A, B, C, potasiu, mangan și o mulțime de alte minerale și substanțe nutritive de care organismul nostru are nevoie constant.

În timp ce ananasul este strâns legat de mai multe beneficii pentru sănătate, poate vă întrebați ce avantaje oferă femeilor.


  • Beneficiile ananasului pentru femei:


Furnizează substanțe nutritive importante în timpul sarcinii

În ciuda afirmației conform căreia consumul de ananas poate fi periculos în timpul sarcinii, în prezent nu există cercetări care să dovedească acest lucru. De fapt, ananasul poate fi un adaos foarte nutritiv la dieta ta în timpul sarcinii. Deși este necesar în cantități mici, cuprul este un mineral esențial pentru formarea celulelor roșii din sânge. În timpul sarcinii, necesarul de cupru crește la 1 mg pe zi pentru a susține creșterea fluxului de sânge care are loc în timpul sarcinii. Cuprul este, de asemenea, necesar pentru dezvoltarea inimii bebelușului, a vaselor de sânge și a sistemului osos și nervos. O cană de cuburi de ananas (165 grame) asigură aproximativ 18% din necesarul zilnic de cupru în timpul sarcinii. Ananasul este, de asemenea, o sursă bună de mai multe vitamine B: vitamina B1 (tiamina), vitamina B6 (piridoxină) și vitamina B9 (folat).

Deși fiecare își are rolul său individual, vitaminele B sunt în general cheia pentru creșterea și dezvoltarea adecvată a bebelușului. În plus, ananasul conține vitamina C și cantități mici de fier, zinc și calciu, toate fiind importante pentru o sarcină sănătoasă.

Combatarea cancerului de sân

Cancerul de sân este unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer la femei, reprezentând aproximativ 25% din toate diagnosticele de cancer la femei. Ananasul conține cantități mici de bromelaină, o enzimă despre care s-a sugerat că are efecte anticanceroase, în special în ceea ce privește cancerul de sân. În timp ce studiile din laboratoare și pe animale arată efecte promițătoare ale bromelainei în tratarea cancerului de sân, este necesară testarea pe om pentru a confirma aceste proprietăți. Mai mult, deoarece aceste studii utilizează cantități concentrate de bromelaină, cantitatea găsită în ananas este probabil prea mică pentru a avea un beneficiu semnificativ.
Cercetările au arătat, de asemenea, o legătură între evoluția cancerului la sân și oțetul de ananas, care are un conținut ridicat de antioxidanți și este obținut prin fermentarea sucului de ananas. Un studiu de 28 de zile efectuat la șoareci a demonstrat că tratamentul zilnic cu oțet de ananas a redus semnificativ progresia tumorilor de cancer mamar. Cu toate acestea, acest efect nu a fost confirmat la oameni.

Prevenirea osteoporozei

Osteoporoza este o boală caracterizată prin slăbirea oaselor fragile din cauza reducerii densității masei osoase. Este o afecțiune ireversibilă care crește riscul de fracturi osoase. În timp ce orice om o poate dezvolta, osteoporoza este de patru ori mai frecventă la femei decât la bărbați. Un nutrient important pentru sănătatea oaselor este vitamina C, care s-a dovedit că stimulează producția de celule care formează osul și protejează celulele osoase de daune. De fapt, aportul adecvat de vitamina C a fost legat de o densitate mai mare a masei osoase și de un risc redus de osteoporoză și fracturi osoase.
O analiză a 13 studii a constatat că persoanele care au consumat alimente bogate în vitamina C au avut un risc semnificativ mai scăzut de a dezvolta osteoporoză și o incidență cu 34% mai mică a fracturilor de șold. Doar o cană de cuburi de ananas (165 grame) oferă 88% din necesarul zilnic de vitamina C. De asemenea, furnizează 5% din necesarul zilnic de magneziu, care este, de asemenea, important pentru menținerea oaselor puternice. Astfel, adăugarea ananasului în dietă poate aduce beneficii sănătății osoase și poate ajuta la prevenirea osteopotozei.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod