Beneficiile ananasului pentru femei. Ajută în sarcină și îmbunătățește aspectul pielii



O soluție excelentă pentru acnee

În acest caz, ananasul poate fi utilizat atât extern, cât și intern, pentru a îmbunătăți condiția pielii, datorită proprietăților antiinflamatorii ale vitaminei C, bromelainei și enzimelor speciale. Amestecă-l cu curcuma/turmeric și obții o mască umitoare pentru tratarea acneei.

Întărește unghiile

Dacă organismului tău îi lipsesc vitaminele A și B, este posibil ca unghiile să se rupă și să se crape mult. Pentru a-ți menține unghiile puternice și sănătoase, folosește ananas atât intern, cât și extern.
Poate fi aplicat local și mâncat în mod regulat.

Citește și: 6 beneficii ale uleiului din semințe de smochine

Remediu pentru buzele crăpate

Se amestecă ananasul cu ulei de nucă de cocos pentru a calma pielea crăpată și pentru a o hidrata corespunzător. Este sănătos și gustos în același timp, deci nu îți face griji dacă înghiți puțin din acest amestec.

Previne căderea părului și face firul de păr mai gros

Proprietățile antioxidante ale vitaminei C sunt un mijloc puternic împotriva radicalilor liberi care afectează creșterea părului.

Extractele de ananas, atunci când sunt aplicate pe scalp, sunt cunoscute pentru a furniza nutrienți vitali foliculilor pentru ca părul să crească mai bine, mai gros și mai strălucitor.

  • Posibile dezavantaje:


Ananasul este considerat sigur pentru majoritatea femeilor. Cu toate acestea, din cauza acidității sale ridicate, consumul de ananas poate determina o creștere a simptomelor de arsuri la stomac sau de reflux la persoanele cu boala de reflux gastroesofagian. În plus, dacă ai simptome alergice după ce ai consumat ananas, este important să te adresezi medicului.
Semenele potențiale ale alergiilor includ: mâncărime sau umflături ale gurii, respirație îngreunată, urticarie sau erupții pe piele, nas înfundat sau care curge. Dacă ai alergie la latex, este probabil să ai o reacție alergică la ananas. Acesta este denumit sindromul latex-fruct. De asemenea, s-a dovedit că bromelina găsită în ananas crește efectul anumitor medicamente, inclusiv antibiotice, diluanți de sânge și antidepresive. Ca urmare, dacă luați medicamente din aceste categorii, este recomandat să discuți cu medicul tău.


În cele din urmă, multe sucuri de ananas din comerț conțin cantități mari de zaharuri adăugate. Dietele bogate în băuturi îndulcite cu zahăr au fost legate de un risc crescut de boli de inimă, diabet și obezitate. Ca urmare, consumul frecvent al acestor sucuri poate dăuna sănătății. Caută sucul natural de ananas, fără zahăr adăugat.

Sursă: healthline/lifehack
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod