7 lucruri pe care stomacul tău încearcă să ți le spună

Te doare stomacul, ești balonată sau poate ai diaree? Cum ar fi dacă stomacul tău ți-ar putea spune ce să faci? Află care sunt semnalele de alarmă și soluțiile pentru a avea o digestie optimă.
Nu este mereu simplu să ai stomacul liniștit sau să nu te balonezi. Chiar și meniul sănătos poate cauza probleme dacă nu este creat în mod strategic. 

 
Iată ce ți-ar pune stomacul tău dacă ar putea:

 
1. Ai mâncat o salată mare de varză și acum ești balonată

Stomacul: Ai ales o porție prea mare, chiar dacă salata este utilă. Legumele asigură fibrele necesare pentru eliminarea toxinelor, dar nu trebuie să exagerezi. Nu este nevoie să mănânci mai puține legume, dar le poți împărți în porții mai mici pe care să le consumi de-a lungul zilei. La fiecare sandviș sau gustare consumă și o salată de crudități.

 
2. Când mănânci mango te balonezi foarte tare

Stomacul: Analizează mai atent fructele pe care le mănânci. Este recomandat să le eviți pe cele care conțin carbohidrați care te fac să te simți rău.
Trebuie să monitorizezi cum te simți după ce mănânci mere, mango, pere, piersici, cireșe și pepene verde. Opțiunile neutre care nu-ți vor face rău în nicio situație sunt bananele, afinele și grepfrutul.

 
3. Uneori ai diaree după ce mănânci un sandviș cu șuncă presată de curcan

Stomacul: Ești sigură că nu ai intoleranță la lactoză? Multe persoane nu realizează că au această problemă pentru că nu beau lapte. Poate crezi că nu consumi lactate, dar o felie de brânză la sandviș sau frișca de la cafea pot fi suficiente pentru a cauza probleme digestive. Inclusiv șunca presată poate conține proteine din lapte, așa că ar fi bine să citești lista de ingrediente atunci când o cumperi pentru a preveni problemele.

 
4. Te simți perfect după ce mănânci iaurt dimineața

Stomacul: Intoleranța la lactoză se manifestă diferit la fiecare persoană. Dacă laptele și înghețata îți dau dureri de stomac sau provoacă diareea, dar iaurtul simplu sau cel grecesc nu cauzează niciun fel de simptome nu ai de ce să-l ocolești.
Este recomandat să ții un jurnal alimentar în care să notezi ce alimente te fac să te simți rău. Nu ai vrea să ocolești ceva ce-ți place fără niciun motiv nu-i așa?

 
5. De cum începi să mesteci gumă simți crampe

Stomacul: Renunță la gumă. Pe de o parte te face să înghiți mai mult aer și să te balonezi, iar în al doilea rând conține îndulcitori artificiali care nu pot fi digerați și vor ajunge în tractul intestinal unde se vor combina cu bacteriile prezente, cauzând și mai multe gaze. Dacă nu ți se întâmplă acest lucru, probabil că nu ești afectată de îndulcitorii artificiali, dar dacă ai probleme nu te îndrepta spre guma cu zahăr, ci uită de acest obicei.

 
6. Ai diaree deodată, fără să știi de ce

Stomacul: Ai mâncat ceva care nu ți-a făcut bine. Dacă nu ai alte afecțiuni și ai un episod de diaree care durează 3-5 zile nu ai motive de îngrijorare.
Cel mai probabil este vorba despre un virus sau o intoleranță alimentară. În cazul în care suferi de diaree cronică poate fi vorba despre o alergie, sindromul de colon iritabil sau diferite afecțiuni ale glandei tiroide.

 
7. Te simți balonată și te doare stomacul foarte tare

Stomacul: Trebuie să mergi la toaletă. Peste 80% dintre persoanele care se balonează au simptome severe, iar constipația este cauza cea mai frecventă. Digestia lentă agravează balonarea pentru că bacteriile fermentează timp îndelungat. Consumă mese mici, bogate în fibre, de-a lungul zilei și vei reuși să rezolvi problema.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod