4 metode eficiente care te scapă de stres

Nu trebuie neapărat să pleci în vacanță pentru a te relaxa. Află ce metode te scapă de stres fără să te distanțezi de activitățile zilnice.
Stresul nu te lasă să te bucuri de ceea ce te înconjoară și, de multe ori, poate fi principalul obstacol în calea soluțiilor rapide și practice. Când ești în această stare îți este mai greu să te concentrezi, iar problemele pot părea mult mai complicate decât sunt în realitate. Odată ce ești într-o stare de tensiune și îngrijorare îți va fi greu să ajungi la finalul zilei și ai putea avea probleme și când vrei să te odihnești noaptea. Emoțiile negative acumulate pe parcursul zilei te vor afecta intens când se apropie ora de culcare. Relaxarea și gândirea pozitivă sunt cea mai bună combinație pentru a evita insomniile sau sculatul des în timpul nopții. De aceea este foarte important să știi care sunt metodele care te scapă de stres. Hiperactivitatea determinată de apariția stresului accelerează ritmul respirației, iar tensiunea arterială poate crește.
O astfel de stare nu este deloc favorabilă pentru a obține un somn odihnitor. Astfel, înainte de a analiza cum arată camera, pernele sau lenjeria de pat, dă atenție și stării tale emoționale pentru a fi sigur că vei putea să dormi liniștit până a doua zi.

 
Iată care sunt tehnicile care te scapă de stres rapid:

 
1. Fă-ți o listă

La prima vedere ți se poate părea că listele te vor stresa și mai mult, însă îți va face foarte bine să așterni pe hârtie lucrurile pe care le ai de făcut. Potrivit specialiștilor, alcătuirea unei liste îți eliberează mintea pentru că nu te vei mai simți obligat să-ți amintești totul. Odată ce ai scris ce ai de făcut te vei putea relaxa pentru că vei fi sigur că nu ai cum să uiți ceva. Este mai util să folosești pixul și hârtia pentru că te vei implica mai mult în activitate decât dacă tastezi rapid un mesaj pe telefonul mobil.
Alcătuiește o listă în fiecare seară pentru a nu fi nevoit să te scoli în timpul nopții gândindu-te la ceva ce nu ai rezolvat. Odată ce ai reușit să scrii tot ce te preocupă te vei putea relaxa și vei fi pregătit de un somn liniștitor, fără urmă de îngrijorare.

 
 2. Ține un jurnal

Pe lângă liste, specialiștii consideră că un jurnal personal este foarte util în lupta împotriva stresului. Încearcă să scrii câteva rânduri în fiecare zi despre lucrurile care te-au deranjat sau care ți-au dat motive de îngrijorare. O strategie folositoare este să notezi soluția la care te gândești pentru rezolvarea fiecărui aspect problematic. În acest fel nu vei mai avea impresia că ai foarte multe probleme nerezolvate și te vei putea concentra asupra aspectelor esențiale din viața ta. Odihna nu va mai fi o provocare, ci somnul va apărea la ora obișnuită, fără să încerci mult timp să adormi.

 
3. Respiră și expiră de 5 ori

Respirația este foarte importantă pentru reducerea emoțiilor negative și a agitației cauzate de stres. Pune mâna pe abdomen, respiră și expiră lent de 5 ori pentru a te calma atunci când simți că ești mult prea tensionat pentru a-ți continua activitatea.
Repetă acest exercițiu de 3 ori, de fiecare dată când te simți copleșit de probleme sau de sarcinile suplimentare de la birou. Seara, cu 30 de minute înainte de ora de culcare, poți folosi exercițiul indicat pentru a neutraliza toate grijile care apar când vrei să te culci. Vei dormi liniștit, iar a doua zi te vei scula plin de energie pentru noua zi.

 
4. Concentrează-te pe simțuri

Stresul te poate face să te gândești exclusiv la anumite evenimente și ajungi să pierzi din vedere cum te simți acum, în momentul prezent. Când ai senzația că îngrijorarea sau emoțiile nu se vor opri deloc, fă o pauză și gândește-te la altceva. Dacă afară este soare încearcă să vezi diferite forme ale norilor și să-ți imaginezi câte o poveste legată de fiecare. De asemenea, la finalul zilei, când ai nevoie să te odihnești, fii atent la cât de plăcute sunt ceașafurile cu un parfum proaspăt, cât de moale este perna și cât de mult îți plac culorile din dormitor.
Somnul va apărea în curând, iar a doua zi vei fi revigorat, gata de noi provocări.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod