moduri prin care corpul tau

10 moduri prin care corpul tău încearcă să îți spună că ceva este în neregulă cu tine

Iată o listă de lucruri pe care corpul tău încearcă să ți le spună în speranța de a te ajuta să trăiești o viață lungă și fericită!
Senzația permanentă de sete și pofta de a mânca ceva sărat, spre exemplu, pot fi semne ale unei probleme mai profunde sau a lipsei de minerale și vitamine, spun specialiștii. De aceea, este întotdeauna o idee bună să acorzi atenție oricăror noi obiceiuri în curs de dezvoltare, mai ales dacă apar brusc și fără explicație.

10 moduri prin care corpul tău îți spune că ceva este în neregulă cu tine:


Furnicături la nivelul picioarelor


Dacă ai senzații ciudate la nivelul picioarelor, cum ar fi furnicăturile sau dorința de a te mișca, poate fi un simptom al sindromului picioarelor neliniștite. Această tulburare este una pe termen lung și de multe ori simți acest disconfort noaptea când încerci să te odihnești.

Îngroșarea pielii la nivelul mâinilor


Nu ignora problemele pielii și nu le subestima. Când pielea se îngroașă și ai mâncărimi la nivelul mâinilor, poate fi un semn al unor probleme interne, cum ar fi o tulburare hormonală, eczeme sau alergii.
Se recomandă efectuarea unor analize de sânge dacă această problemă persistă sau dacă pare să se înrăutățească.

Schimbarea scrisului de mână sau vise intense


Probabil că toată lumea a auzit de boala Parkinson, dar nu atât de mulți dintre noi știm simptomele acesteia. Tremuratul, lentoarea mișcărilor, somnul precar cu coșmaruri și modificările în vorbire și scriere pot fi câteva dintre semnele acestei afecțiuni, avertizează medicii.

Furia și comportamentul agresiv


Exploziile de furie nu sunt întotdeauna rezultatul personalității tale. De fapt, ar putea fi strâns legate de depresie, spun unii cercetători. Potrivit acestora, depresia nu înseamnă întotdeauna doar lipsă de energie sau tristețe intensă, poți avea, de asemenea, și un comportament agresiv.

Citește și: De ce nu ar trebui să purtăm aceleași pijamale mai multe zile la rând?
 

Dormi prea mult


Această tulburare se numește hipersomnie și poate proveni din lucruri care demonstrează că nu este vorba doar de oboseală, spun medicii. Unele boli autoimune pot provoca dorința accentuată de a dormi aproape oriunde și oricând. De asemenea, consumul băuturilor alcoolice înainte de somn poate provoca acest efect.

Schimbarea culorii ochilor


Dacă există un inel alb sau gri în jurul corneei ochilor, poate fi un semn al colesterolului ridicat pentru persoanele cu vârsta sub 45 de ani, au remarcat medicii. Inelul respectiv este inofensiv și are doar un efect vizual.

Pofta de sare


Este în regulă să îți placă mâncarea sărată, dar când nu mai poți să controlezi această plăcere și alimentele sărate devin singuru lucru pe care ți-l dorești, este timpul să te întrebi de ce. Acest semn poate indica un deficit de fier, anemie, deshidratare sau sindrom premenstrual, potrivit unor surse medicale.

Pierderi de memorie, oboseală și libidou scăzut


Uneori, oamenii confrundă acest lucru cu depresia, deoarece ești atât de obosit și sătul de tot ce se întâmplă încât nu mai ai energie nici măcar să-ți amintești lucruri sau să faci sex. Medicii avertizează că aceste semnale nu trebuie ignorate, deoarece ele pot semnifica o problemă a hormonului tiroidian.
De asemenea, te poți îngrășa sau poți simți că îți e frig.

Îți este sete mereu


Nu este normal să îți fie sete tot timpul, spun specialiștii. Există unele cazuri în care acest lucru se află în strânsă legătură cu alimentele pe care le consumi, deci verifică dacă mănânci prea picant sau sărat. Senzația permanentă de sete ar putea fi, de asemenea, un semn al diabetului sau al sarcinii.

Dorința de a mesteca gheață


Dorința de a mesteca gheața poate fi explicată cu ușurință și poate reprezenta mai mult decât un obicei. Deficitul de fier sau anemia ar putea fi motivul acestei dorințe neobișnuite. Se recomandă analize de sânge pentru a verifica dacă trebuie să începi să iei suplimente.

Sursă: brightside
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod