De ce divorțează oamenii în ziua de azi? 10 motive

Câte căsătorii se termină cu un divorț și care sunt motivele pentru care oamenii divorțează în ziua de azi?
Cifrele variază în funcție de numeroși factori, însă motivele divorțurilor din zilele noastre par să fie aceleași.

În timp ce mulți oameni ar putea indica infidelitatea drept una dintre principalele cauze ale divorțului, nimic nu este mai greșit. Specialiștii spun că problemele de comunicare ocupă primul loc.

Dar, există o mulțime de alte motive pentru care căsătoriile eșuează. Poate că și a ta se îndreaptă în aceeași direcție și nici măcar nu îți dai seama!

Iată 10 motive pentru care oamenii divorțează în ziua de azi:


Te-ai aruncat prea repede într-o căsătorie


Ce părere ai despre a te căsători pentru că asta crezi că trebuie să faci? Presiunea din jur este un factor care te aruncă într-o căsătorie care nu are cum să sfârșească bine. Mulți constată abia apoi că problemele au fost acolo încă de la început, însă apucaseră să facă deja pasul cel mare. Așteptările oamenilor din jur, dorința de a fi în rând cu lumea sau presiunea pusă de vârstă te pot împinge fără să realizezi într-o căsătorie care se va sfârși inevitabil cu un divorț.

Ți-ai pierdut identitatea


O relație de codependență nu este sănătoasă. Când nu ai propriile interese sau oportunitatea de a te exprima în afara cuplului, relația este ca și terminată.
Dacă nu te simți confortabil să faci lucruri fără partenerul tău sau să nu mai știi ce muzică, filme sau mâncare îți plăceau înainte să apară în viața ta, probabil te simți pierdut/ă și simți că te îneci fără să știi de ce.

Ești copleșit/ă de îndatoririle parentale


Atunci când apar copiii, majoritatea părinților neglijează sau uită cumplet că fac parte dintr-un cuplu. Pe măsură ce copiii cresc și au nevoie de mai puțină atenție, mulți soți și soții constată că s-au îndepărtat și nici nu-și mai amintesc de ce s-au căsătorit vreodată, pentru că nu mai au nimic în comun.

Nu împărtășiți aceleași viziuni


Unul e pus pe economii, altul e cheltuitor? Ideea ta de o escapadă de weekend este o căsuță confortabilă în pădure, iar partenerul rău vrea să meargă prin oraș sau la un meci? El crede că treaba ta e să gătești și să faci curățenie, dar tu nu ești de acord? De ce nu a menționat aceste lucruri înainte? Poate că ar fi trebuit să întrebi. Șansele ca el să se fi schimbat sunt mici, așteptările tale s-au schimbat. Este posibil ca o relație să funcționeze și cu atâtea diferențe între parteneri, dar cele mai multe eșuează.

Citește și: 10 lucruri pe care toate cuplurile ar trebui să le discute înainte de a se căsători
 

Viața sexuală e ca și inexistentă


Cândva într-un mariaj are loc o schimbare subtilă în ceea ce privește intimitatea. Apare ideea că el nu mai este la fel de romantic sau că ea nu mai e atât de atrăgătoare. Această schimbare subtilă poate declanșa o spirală descendentă în ceea ce privește intimitatea. În general, bărbații au nevoie de receptivitate sexuală pentru a fi romantici, iar femeile au nevoie în general de romantism pentru a fi receptive sexual. Atât timp cât ambii primesc ce au nevoie, furnizează de bună voie ceea ce cealaltă persoană dorește. Dar, când există o diminuare din partea unuia dintre parteneri, aceasta poate declanșa o retragere în celălalt. Astfel, se vor trezi că s-au îndepărtat extrem de mult și se vor întreba ce s-a întâmplat. Pe măsură ce aceștia încep să se simtă neiubiți și neapreciați, divorțul devine iminent.

Ai așteptări neîndeplinite


În fiecare dintre noi există așteptarea că, atunci când suntem nefericiți, cei de lângă noi trebuie să schimbe ceva pentru a ne face fericiți din nou. În dragoste, încercăm să ne forțăm partenerul să ne facă din nou fericiți/te.
Aceasta ia de obicei forma lamentării, lacrimilor, blamării, criticării, jignirii, amenințării și pedepsirii. Când unul sau ambii soți încearcă să se constrângă reciproc în a face lucruri pe care nu vor să le facă pentru fericirea partenerului lor, este o rețetă pentru dezastru. Atunci când ești nefericit/ă într-o relație, este în regulă să ceri schimbarea dorită. Dar, dacă partenerul tău nu e dispus să o facă, atunci devii responsababil/ă pentru propria ta fericire.

Vă gestionați banii într-un mod complet diferit


De obicei, nu lipsa banilor este cauza divorțului, ci lipsa compatibilității în sectorul financiar. Opusele se atrag, dar atunci când doi oameni sunt total diferiți în ceea ce privește gestionarea banilor, divorțul apare adesea. Spre exemplu, când unul este axat pe viitor, iar altul trăiește prezentul. Sau, unul nu are nicio problemă să facă un credit pentru o casă, pe când celălalt vrea să facă economii pentru a strânge banii pentru casă. În timp, aceste conflicte pot atinge apogeul, încât divorțul va părea singura concluzie logică.

Nu mai există afecțiune fizică între voi


Aici nu este vorba despre sex, ci despre mici sărutări de salut sau la revedere, îmbrățișări sau ținut de mână. Cei care nu mai fac aceste lucruri și nu mai păstrează o conexiune intimă prin acțiuni non-sexuale sunt destinați să se înstrăineze.

Vă interesează lucruri diferite


A avea interese comune și a le explora împreună este esențial pentru un mariaj reușit. Desigur, a avea timp doar pentru tine este important de asemenea, dar dacă nu există pasiuni comune și nu căutați modalități de a le experimenta împreună, inevitabil vă veți îndepărta unul de celălalt.


Nu vă puteți rezolva problemele fără ceartă


În fiecare cuplu există dezacorduri. Cheia este de a elabora reguli de bază, astfel încât fiecare partener să se simtă auzit și respectat. Uneori este nevoie de un arbitru terț pentru a ajuta la definirea acestor reguli pentru a ne învăța să trecem prin avalanșele emoționale, astfel încât resentimentele să nu mai persiste.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod