10 semne că relația ta nu este pe drumul cel bun și că trebuie să te desparți de partener cât mai repede

Există câteva semne care indică faptul că relația ta nu este pe drumul cel bun și că cel mai bine ar fi să te desparți de partener cât mai repede.

Relațiile nu sunt întotdeauna o călătorie ușoară. Când realitatea lovește, trebuie să găsești o modalitate de a-i comunica partenerului dorințele și nemulțumirile. Poate fi greu să observi imediat un semnal de alarmă și, uneori, necesită ajutor profesional.

Iată cele mai frecvente problemele de cuplu pe care psihologii le-au întâlnit de-a lungul carierei lor:

10 semne că relația ta nu este pe drumul cel bun și că trebuie să te desparți de partener cât mai repede:

 

Orice mic dezacord se transformă într-o mare ceartă


Intensificarea constantă și inutilă a unui conflict înseamnă că orice dezacord minor poate exploda și poate deveni o problemă imensă. Ceea ce se întâmplă de fapt în cuplul respectiv este că partenerii evită să poarte o conversație despre problema respectivă, aruncând-o într-o problemă mai mare și îndepărtându-se de subiect.

Refuzul de a merge individual la terapie


Mulți terapeuți de cuplu se întâlnesc la prima ședință cu ambii parteneri împreună, iar apoi le propun să se prezinte individual. Adesea, aceștia se confruntă cu suspiciunea, panica și critica unora dintre pacienți care refuză să accepte acest lucru.

Aproape de fiecare dată, refuzul lor se află în strânsă legătură cu deținerea controlului, cu manipularea sau abuzul.

Atitudinea "Așa și?" față de probleme


În loc să-și asume responsabilitatea și contribuția lor la degradarea relației, una sau ambele părți indică pur și simplu un exemplu în care celălalt prezintă un comportament similar. Acesta este un semnal de alarmă, deoarece arată lipsa lor de căștientizare de sine și abilități slabe de comunicare. Comunicarea este esențială atunci când încercăm să remediem o relație deteriorată, deoarece fără o comunicare respectuoasă, procesul de recuperare nu poate începe niciodată.

Uitarea lucrurilor bune


Unul dintre cele mai importante semnale de alarmă este atunci când partenerii uită total partea bună în a fi unul cu celălalt. Un scop al terapiei de cuplu este reconectarea partenerilor cu ceea ce le place unul la celălalt, ceea ce i-a atras inițial unul la celălalt și care este latura pozitivă din relația lor. Când oamenii sunt atât de nemulțumiți și nefericiți încât să nu-și mai amintească cum era când erau îndrăgostiți, atunci sunt aproape fără speranță.

Citește și: Studiu: Partenerii care se iubesc cu adevărat au tendința de a se îngrășa

Invalidarea reciprocă a sentimentelor și opiniilor


De cele mai multe ori, una sau ambele părți încearcă pur și simplu să se facă auzite la nivel emoțional, dar celălalt consideră că acest lucru este un atac personal asupra idealurilor lor. Cu toții am auzit sau cunoaștem oameni care vor fi literalmente în dezacord cu orice spui.

Aceasta este invalidarea. Soluția aici este de a ataca problema, nu unul pe celălalt. Oamenii au rareori aceeași poziție asupra unui conflict, dar, în relațiile sănătoase, au valori de bază foarte similare. În timp ce unii părinți ar putea să nu se pună de acord cu privire la modul de creștere și educare a copilului, valorea de bază și grija pentru acesta este aceeași.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod