Sănătate. 3 pericole pentru tine care apar primăvara. Cum le eviţi?

Corpul este într-o permanentă adaptare la schimbările de presiune atmosferică, iar când acestea sunt bruște pot să apară anumite nereguli
Durerile articulare, tensiunea arterială și astenia sunt doar câteva dintre efectele variației presiunii atmosferice care însoțesc, de cele mai multe ori, anotimpul călduros. Iată cum poţi să le faci faţă fără să întâmpini mari probleme!


1. Durerile articulare


“Modificarea presiunii atmosferice, care de obicei apare înainte de schimbarea vremii, poate să aibă ca efect apariția durerilor articulare. Articulațiile sunt de fapt niște structuri închise, compacte, care au o presiune intra-articulară.
Atunci când există o diferență semnificativă între presiunea din interiorul articulației și presiunea exterioară, atmosferică, iar presiunea din interior nu are timp să se adapteze celei exterioare, organismul va percepe acest lucru ca un factor periculos și va genera un stimul agresiv, care se va traduce în durere”,
explică Bogdan Goga, fizioterapeut în cadrul studioului de recuperare medicală Terapie pentru Mișcare.
 
De asemenea, acesta avertizează că persoanele expuse unui astfel de risc sunt cele care au un fond sensibil sau articulații îmbătrânite prematur ori cele care suferă de diverse afecțiuni.


2. Tensiunea arterială


Ca în cazul articulațiilor, arterele și venele au o presiune intra-arterială, care supusă presiunii atmosferice crescute din exterior, va determina modificări ale fluxului sangvin, ce se vor manifesta, de cele mai multe ori, prin modificarea presiunii arteriale sau alte probleme cardiologice. “Nu întâmplător, primăvara este anotimpul în care se manifestă cel mai adesea afecțiunile cardiace și crește atât numărul infarctelor cât şi al accidentelor vasculare cerebrale”, adaugă fizioterapeut Bogdan Goga.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod