România, 30 de zile fără soare! Cum ne afectează vremea?

Lipsa vitaminei D, starea de depresie, anxietatea şi somnolenţa sunt câteva dintre efectele pe care le resimţim mai accentuat în această perioadă.
Sunt 30 de zile de când o bună parte a ţării noastre nu a mai văzut soarele. Potrivit meteorologilor, în Moldova, Muntenia şi o bună parte din Dobrogea nu a mai apărut soarele pe cer de o lună de zile. Acest fenomen este unul neobişnuit, după cum susţin specialiştii, deoarece este considerată a fi cea mai lungă perioadă din 1983 încoace în care soarele nu şi-a făcut apariţia pe cer.

Lipsa soarelui are un impact negativ asupra întregului organism şi împiedică absorbţia unor nutrienţi esenţiali pentru buna lui funcţionare.



Cum ne afectează lipsa soarelui?



1. Creşte riscul de depresie


Lipsa soarelui are un impact negativ asupra corpului, iar riscul de a suferi de depresie sezonieră este unul mult mai ridicat.


2. Eşti mai obosită, nervoasă şi somnoroasă


De asemenea, stările de nervozitate şi irascibilitate sunt mai accentuate. Lipsa de energie şi somnolenţa crescută sunt alte câteva efecte care ne dau peste cap pentru că nu vedem lumina soarelui. "Este vorba despre faptul că, scăzând lumina naturală, se modifică secreţiile din creierul nostru.
Aceste schimbări la nivelul creierului produc modificări şi în starea noastră fizică, şi la nivel comportamental. Nu ne organizăm la fel de bine, avem tendinţa de a amâna anumite lucruri",
explică psihologul Cristina Fulop, citată de postul de televiziune Pro TV.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod