La ce boli ești predispus în funcție de poziția în care dormi

Stingi lumina și te pregătești de somn. Cum ești poziționat? Pe spate, lateral sau pe burtă? Experții sunt de părere că există o corelație între poziția în care dormi și anumite boli care pot apărea. Există avantaje și dezavantaje ale fiecăreia.
Știai că aproximativ 95% din populație doarme pe aceeași parte? Există o strânsă legătură între modul în care dormi și anumite afecțiuni. O echipă de experți a analizat fiecare poziție de somn în parte și a aflat care sunt posibilele boli la care oamenii sunt predispuși.

Pe spate

Această poziție poate provoca dureri de spate și le poate agrava, dacă sunt deja existente. Dacă sforăi sau ai apnee în somn, această poziție de somn poate înrăutăți și aceste afecțiuni.
Totodată, oamenii care dorm pe spate respiră mai rapid decât în orieca altă poziție, iar țesuturile din corp nu se oxigenează în mod optim, iar acest lucru poate accentua problemele de circulație și respiratorii, precum astmul și boli ale inimii. Dacă alegi să dormi astfel încearcă să alegi o pernă mai tare, iar dacă sforăi să o plasezi sub spate, pentru a te face să îți schimbi poziția pe parcursul nopții. 
Citește continuarea pe divahair.ro

divahairro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod