Îți place să mergi pe jos? Iată care sunt beneficiile!

Multe persoane evită mersul pe jos de fiecare dată când pot. Și e de înțeles. După o zi lungă la birou, tot ce îți dorești este să te trântești pe pat și să te odihnești. Însă chiar dacă nu îți place să mergi pe jos, ar trebui să te gândești de două ori înainte de a lua un mijloc de transport până acasă.

De ce este bine să mergi pe jos


1. Îți poți prelungi viața


Statul jos îți poate scurta viața. Suntem nevoiți să stăm jos pentru perioade lungi de timp, din cauza locurilor de muncă din ce în ce mai computerizate. Chiar și eforturile noastre de a avea o viață activă după muncă sau la sfârșit de săptămână s-ar putea dovedi inutile, deoarece experții constată că și trei-patru ore de stat jos ne scurtează viața. Cu toate acestea, cei care se încadrează în această categorie nu ar trebui să își piardă încă speranța.
Un studiu recent a constatat că mișcarea la fiecare 30 de minute poate diminua pericolele pentru sănătate.

2. Mersul pe jos este o formă de meditație


Mersul pe jos îți relaxează mintea, eliberând tot stresul de pe parcursul unei zile. Pe măsură ce mergi, presiunea este difuzată și începi să gândești lucrurile mai clar. Șansele sunt ca, atunci când ajungi acasă, treburile, problemele și sarcinile să îți ocupe tot timpul. Însă când mergi pe jos ai timp să iei în considerare opțiunile, să găsești alternative, să rezolvi probleme etc.
De asemenea, poți economisi banii de transport și poți ajuta la protejarea mediului înconjurător. Iar dacă ai o persoană cu care să te plimbi pe jos, s-ar putea să ți se pară și mai plăcută această activitate.

3. Poți aprecia natura mai mult


Imaginează-ți că prinzi în fiecare zi apusul soarelui când mergi spre casă pe jos. Iar în momentul în care privești verdeața din jur, poți să reduci stresul și să ameliorezi tensiunea de la nivelul ochilor, cauzată de orele lungi de lucru din fața calculatorului.

4. Transpirația curăță organismul


După ce stai la birou pentru opt ore sau mai mult, corpul tău are nevoie să fie curățat, iar cel mai ușor și natural mod de a face asta este prin transpirație. Dacă este adevărat că statul jos timp de opt ore în fiecare zi ne scurtează viața, încearcă să îți dai seama ce se întâmplă în interiorul corpului tău.
Încearcă să mergi cât mai mult timp pe jos, pentru a putea transpira toate toxinele pe care le-ai acumulat în timpul zilei.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod