Abilități de comunicare esențiale care nu sunt predate la școală

La școală suntem învățați elementele de bază ale comunicării. Să citim, să scriem și să vorbim. Învățăm vocabularul, gramatica, ortografia, scrierea de mână și pronunția. Cu toate acestea, ne concentrăm pe scopul rudimentar de a transmite informații. Scopul comunicării este de a construi și de a dezvolta legături cu ceilalți la nivel emoțional. Iată ce abilități de comunicare esențiale nu sunt predate la școală!

Ce abilități de comunicare nu sunt predate la școală?


1. Afișarea empatiei


Empatia ne face umani. Nu mai suntem un străin fără chip, nu ne mai ascundem în fața unui titlu atunci când putem empatiza cu emoțiile altor persoane. În plus, te poți conecta mult mai bine cu alte persoane atunci când arăți empatie în comunicarea ta. Atunci când cineva îți spune problemele sale, încearcă să privești din perspectiva sa. Renunță la propria judecată cu privire la ceea ce e bine sau rău.
Ascultă-i emoțiile. Încurajează. Oferă ajutorul, dacă este posibil. Arată bunătate și compasiune. 

2. Rezolvarea conflictelor


Atunci când nu este controlat, conflictul poate transforma relațiile în probleme. Evitarea conflictelor nu reprezintă o soluție, deoarece vor rămâne frustrări și resentimente în urmă. Iar conflictul apare adesea ca urmare a unei comunicări necorespunzătoare. Pentru a rezolva un conflict, vei avea nevoie de abilități bune de comunicare. Când reacționezi într-o situație de conflict, le permiți emoțiilor să-ți conducă acțiunile și vorbele.
Însă trebuie să ții emoțiile sub control și să te concentrezi asupra problemei, nu asupra persoanei.

3. Negocierea eficientă


Mulți oameni consideră că negocierea este una dintre cele mai dificile abilități de comunicare. Aceasta este una dintre puținele abilități folosite pentru a maximixa interesul propriu. Deși nu există posibilitatea de a o evita în viață sau la muncă, atunci când intri într-o negociere fără abilitățile potrivite este ca și cum ai intra într-o luptă fără pistol. 

4. Ascultarea proactivă


Aceasta este abilitatea cea mai subevaluată, care te poate face un comunicator mai bun. Ai observat vreodată că, atunci când cineva este un vorbitor bun, pare ceva în neregulă cu el? Însă atunci când o persoană este un bun ascultător, o vedem ca pe o persoană răbdătoare, de încredere și generoasă.
Ascultă cu atenție oamenii din jurul tău și vei putea să construiești imediat o legătură prin validarea importanței sale ca persoană sau profesionist. În plus, și aceștia îți vor acorda o atenție sporită atunci când le povestești diferite lucruri. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod