Incontinența urinară: Scapă de operație prin recuperare medicală

În medie, 20% dintre femeile din România se confruntă cel puțin o dată în viață cu pierderea involuntară de urină. Cum să te tratezi?
Acest lucru este deseori stânjenitor și afectează semnificativ calitatea vieții, pacienta simțindu-se nevoită să își limiteze relațiile sociale sau sexuale.

Incontinența urinară, căci despre aceasta este vorba, poate fi trată astăzi prin proceduri de recuperare medicală menite să redea femeii tonicitatea musculaturii pelvine și să prevină, în final, operația.

“Atunci când vorbim despre incontinența urinară, aceasta poate fi de două feluri: de stres sau de efort. Incontinența de stres apare atunci când vezica este plină și exercită o presiune crescută asupra planșeului pelvin.
În acest moment, femeia experimenteză o senzație puternică de micțiune, iar în condițiile unei musculaturi slăbite și cu o rezistență scăzută apar pierderile de urină. Incontinența de efort se manifestă pe același fond, al unei musculaturi pelvine slăbite, și este declanșată de un efort fizic moderat precum tusea, strănutul sau chiar o banală alergare”,
afirmă Bogdan Goga, fizioterapeut în cadrul cabinetului de recuperare medicală Terapie pentru Mișcare.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod