Energie pentru intreaga zi

In fiecare zi, realizarile tale depind de felul in care te simti. Intre ceea ce iti doresti sa obtii in fiecare zi si nivelul de energie pe care il ai se afla o stransa legatura.
In fiecare zi, realizarile tale depind de felul in care te simti. Intre ceea ce iti doresti sa obtii in fiecare zi si nivelul de energie pe care il ai se afla o stransa legatura. Chiar adaca starea sanatatii tale este buna, exista decizii gresite pe care le iei pe parcursul zilei, decizii care duc la scaderea drastica a energiei tale. De aici si pana la instalarea oboselii este un pas foarte mic. Afla cateva lucruri care te pot ajuta sa te mentii in forma pe durata intregii zile.

Multa lumina


Ceasul tau "interior" suna trezirea cel mai bine atunci cand lumina iti invadeaza casa. Imediat dupa trezire, lumina soarelui reuseste sa te revigoreze si sa iti ofere energie.
Trage jaluzelele sau draperia, deschide larg fereastra si lasa lumina sa te inconjoare. Lumina stimuleaza eliberarea in organism a hormonilor responsabili pentru starea de bine. Acesta este si motivul pentru care in zilele ploioase este posibil sa te simti lipsita de energie si sa nu iti doresti decat sa dormi.

Micul dejun


O zi inceputa cu stangul este o zi fara micul dejun. Organismul tau are nevoie de combustibil inca de la prima ora, iar daca ii refuzi prima masa, vei resimti acest lucru intreaga zi. Alimentele pe care le consumi la micul dejun sunt, de asemenea, importante pentru nivelul de energie pe care il vei avea  pe parcursul zilei.
Ouale sunt o sursa importanta de proteine, cerealele sunt ideale pentru ca iti ofera fibrele de care ai nevoie, iar fructele iti aduc aportul esential de vitamine si minerale. Incearca sa incluzi aceste alimente in fiecare mic dejun.

Hidratare


Intr-o zi foarte agitata la birou este posibil sa uiti, pur si simplu, sa bei apa. Deshidratarea poate avea ca efect scaderea puterii de concentrare si aparitia senzatiei de oboseala. Este indicat ca lichidele pe care le consumi sa nu contina zahar sau cofeina. Cu toate ca acestea iti dau energie, aceasta senzatie va dura o perioada scurta de timp. Bauturile energizante, in special, sunt daunatoare organismului daca sunt consumate regulat si in cantitati mari.


Miscare


Daca lucrezi la birou, in fata computerului, este evident ca oboseala va pune stapanire asupra ta destul de usor. Ochii sunt cei care obosesc cel mai repede si au nevoie de pauze regulate. Nu sta ore intregi in fata monitorului, fara sa iei pauze, chiar daca volumul de munca este mare si timpul ti se pare foarte scurt. Fa pauze dese, in primul rand pentru a-ti odihni ochii si in al doilea rand, pentru a face ceva miscare. Statul pe scaun atatea ore iti afecteaza negativ circulatia sanguina, ceea ce are ca efect aparitia crampelor musculare si a durerilor de spate. Plimba-te cateva minute pe holuri sau iesi din cladire pentru o scurta plimbare.

Vitaminele din complexul B


O deficienta minora de vitamine din complexul B poate avea ca efect senzatia de oboseala permanenta. Alimentele bogate in aceste vitamine, precum si suplimentele alimentare recomandate de medicul tau, te pot ajuta sa simti o crestere a energie pe parcursul zilei.
Vitaminele din complexul B stimuleaza activitatea neurotransmitatorilor, substante care au un rol extrem de important in buna functionarea a creierului. De asemenea, vitaminele B ajuta la metabolizarea carbohidratilor, principala sursa de energie pentru creier.
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • DAN D pe 23 Mai 2008, 22:56
    FUMATUL

    Fumez de 18 ani si ,desi dimineata mi-e rau, continuu sa o fac.Problema e ca incep sa depasesc 40 tig zilnic,desi am o multitudine de exemple(cunostinte,prieteni)cu probleme grave din cauza acestui viciu.Am o gramada de vointa.Din pacate nu pt a ma lasa de fumat.

    0
    0

  • ariel pe 20 Mai 2008, 11:15
    fumatul

    in nici un caz nu are un efect benefic

    0
    0

  • Mariana pe 20 Mai 2008, 10:21
    Alta metoda de energizare-detoxifierea

    Gasiti pe site-ul meu...

    0
    0

  • eu pe 13 Mai 2008, 20:12
    Sanatatea

    O sa tin cont de toate metodele scrise mai sus si sunt sigura ca o sa fiu plina de energie ptr intreaga zi:)...:*:*

    0
    0

  • liuba pe 11 Mai 2008, 21:45
    fumatul

    cum actioneaza fumatul asupra energiei si a dispozitiei?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod