sare dietetica

De ce și cum trebuie să consumăm sare dietetică?

Sarea dietetică sau sarea fără sodiu, cum mai este numită, a devenit în ultima perioadă un aliment extrem de popular. În urma recomandărilor medicilor, tot mai îngrijorați de stilul de viață occidental cu accent pus pe mâncăruri nesănătoase, tot mai multe persoane au decis să elimine sarea și zahărul din alimentația lor: dar este aceasta cea mai bună decizie?
Află de mai jos ce este sarea dietetică, când este recomandat să apelezi la ea, dar și care sunt contraindicațiile sale. Descoperă de asemenea cum poți să scazi consumul de sare cu metode simple și eficiente!

Ce este sarea dietetică?


Sarea dietetică sau sarea fără sodiu reprezintă, așa cum îi spune și numele, un sortiment de sare care nu include sodiu.

Deoarece gustul rămâne același, dar sarea previne câteva dintre neajunsurile asupra sănătății pe care le provoacă sarea obișnuită, acest sortiment este tot mai recomandat de către specialiști.

Printre beneficiile sării dietetice se numără menținerea în limite bune a tensiunii arteriale, protecția inimii, dar și promovarea unui stil de viață echilibrat.
Conținând mai mult potasiu, acest condiment păstrează un echilibru al fluidelor în corp, reglează tensiunea, susține formarea masei musculare și osoase și protejează funcționarea sistemului nervos. Citește continuarea pe divahair.ro!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod