Cum să trăiești o viață lungă, conform unui medic japonez

Doctorul Shigeaki Hinohara a trăit 105 ani. Acesta a contribuit la sistemul de sănătate din Japonia, atât ca practicant, cât și ca medic.
Acesta a condus cinci fundații și a fost președintele Spitalului Internațional St. Luke din Tokyo. Tot el a fost responsabil pentru introducerea sistemului japonez de controale medicale anuale cuprinzătoare, care au fost creditate pentru longevitatea populației. Iată cum să trăiești și tu o viață lungă!

Un medic japonez care a studiat longevitatea și a trăit 105 ani te învață cum să trăiești o viață lungă

Te întrebi cum a reușit acesta să trăiască atât de mult timp și, în plus, să trăiască acei ani sănătos? Nu a urmat o dietă anume.
Nu a avut un echilibru sănătos între muncă și viață. Și nu dormit foarte mult în timpul vieții. Acesta a lucrat 18 ore pe zi, 7 zile pe săptămână și a împărtășit câteva dintre cunoștințele sale. 

Energia vine de la o senzație bună, nu de la un regim alimentar bun sau de la multe ore de somn. Cel mai bine este să nu îți obosești corpul cu prea multe reguli, cum ar fi ora prânzului sau ora de culcare. 

Dacă vrei să trăiești mult, nu te îngrășa prea tare. Doctorul japoneze servea la micul dejun cafea, un pahar cu lapte și un suc de portocale cu o lingură de ulei de măsline în el.
La prânz, mânca prăjituri cu lapte atunci când avea timp. La cină, acesta servea legume, puțin pește și orez și, de două ori pe săptămână, 100 de grame de carne slabă.

Nu este nevoie să te pensionezi niciodată, dar dacă trebuie, o poți face după vârsta de 65 de ani. Vârsta de pensionare în Japonia a fost stabilită în urmă cu jumătate de secol, atunci când speranța medie de viață era de 68 de ani. În prezent, oamenii trăiesc mai mult, așa că pot lucra mai mult. 

Atunci când un medic îți recomandă să faci un test sau o intervenție chirurgicală, întreabă-l dacă i-ar sugera partenerului sau copiilor săi o astfel de procedură.
Medicii nu pot vindeca pe toată lumea. Așa că de ce ar provoca dureri inutile cu o intervenție chirurgicală?

Muzica și terapia cu ajutorul animalelor pot ajuta mai mult decât își imaginează cei mai mulți doctori. 

Durerea reprezintă un mister, iar distracția este cel mai bun mod de a o uita. Știința nu poate vindeca sau ajuta oamenii în totalitate. Știința ne adună la un loc, dar boala este individuală. Pentru a cunoaște bolile și pentru a ajuta oamenii, avem nevoie și de artă, nu doar de medicină.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod