Sete puternica

Ce simptome are diabetul? 7 semne care te trimit direct la medic

Setea puternică este unul dintre semnalele care ar trebui să te trimită la un consult medical. Ce simptome are diabetul şi de ce nu este bine să le ignori?
În prezent, 415 milioane de oameni suferă de diabet, iar alte 225 de milioane de cazuri se estimează că vor apărea în următorii 25 de ani, potrivit Federaţiei Internaţionale de Diabet.

În cele mai multe situații este vorba despre diabet zaharat de tip 2, care, spre deosebire de diabetul zaharat de tip 1 ar putea fi prevenit, dat fiind că apariția acestei forme a afecțiunii este asociată în mare parte cu factori de risc ce pot fi controlați, precum: obezitate, sedentarism, alimentație nesănătoasă.
De altfel, până la 70% dintre cazurile de diabet zaharat de tip 2 ar putea fi prevenite sau instalarea afecțiunii, întârziată, prin adoptarea un stil de viață sănătos, atrage atenția IDF.    

Pe lângă numărul în continuă creștere a persoanelor afectate de diabet, nediagnosticarea cazurilor sau depistarea târzie a afecțiunii reprezintă alte provocări din punct de vedere al luptei împotriva diabetului, la nivel global. Aproximativ 46.5% dintre adulții din întreaga lume care suferă de diabet nu știu că au boala, iar la cei la care este descoperită afecțiunea, diagnosticul este pus atunci când complicațiile pot fi deja instalate.


Prevalența ridicată a diabetului zaharat este o importantă problemă de sănătate și în România. 11.6% dintre adulții din țara noastră au diabet, prevalența bolii fiind cu aproximativ 27% mai mare față de media de la nivel European - 9.1%. Totuși, dintre cele aproape 2 milioane de adulți care suferă de diabet, numărul celor diagnosticați este mult mai scăzut, atrag atenția specialiștii de la noi din ţară.


Ce simptome are diabetul?


Dacă ai constatat că ai simptome specifice diabetului este important să mergi imediat la medic pentru un control. Cele 7 semne care ar trebui să te trimită la medic sunt:

1.
Sete puternică;
2. Urinări frecvente;
3. Oboseală accentuată;
4. Lipsa energiei;
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod