lipsa de fier

6 semne ciudate ale lipsei de fier în organism

Fierul este implicat în numeroase procese din corpul nostru, sinteza hemoglobinei și transportul oxigenului către celule și țesuturi fiind numai câteva dintre acestea. Și, din păcate, carența de fier este comună mai ales femeilor aflate la vârsta reproducătoare, cauzată de pierderile de sânge din timpul menstruației.

Cum îți dai seama că suferi de lipsă de fier sau de anemie? Destul de dificil, spun experții, deoarece simptomele pot fi adesea bizare. Alături de starea de slăbiciune și de amețeala la care te-ai aștepta deja, iată și alte semne ciudate că ai mare nevoie de fier în organism!

Ai lipsă de fier? 6 moduri ciudate prin care organismul te înștiințează


Suntem obișnuite să asociem lipsa de fier cu paloarea facială sau cu faptul că ne simțim complet secătuite de energie, dar știai că sunt și alte semnale ale problemei cu care te confrunți? Unele dintre simptomele carenței acestui mineral sau ale anemiei pot părea de-a dreptul bizare, în timp ce altele te duc cu gândul la cu totul alte afecțiuni decât o banală (în aparență) lipsă de fier.

Iată prin ce modalități bizare îți poate comunica organismul tău că este cazul să îi crești rezervele de fier!

Suferi de sindromul picioarelor neliniștite


Nu confunda această afecțiune cu faptul că bați din picior atunci când ești plictisită sau neliniștită; dacă primul simptom este un sindrom în toată regula, cel de-al doilea se manifestă numai în anumite situații.
Sindromul picioarelor neliniștite devine chinuitor mai ales seara, existând posibilitatea să te trezești în mijlocul nopții și să simți că nu mai ești capabilă să îți oprești picioarele. Citește continuarea pe divahair.ro!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod