Sănătate: 6 superalimente care te apără de cancerul la sân




2. Morcovii


Au un conţinut ridicat de betacaroten şi alte substanţe recunoscute pentru faptul că împiedică dezvoltarea cancerului mamar. Consumă-i atât în stare crudă pe cât posibil în salate, smoothie-uri şi sucuri proaspăt stoarse.


3. Varza roşie


Varza roşie şi albă, broccoli, guliile şi conopida fac parte din familia cruciferelor care sunt recunoscute pentru proprietăţile lor anticancerigene. În special varza roşie are o anumită substanţă care a fost îndelung studiată şi s-a constatat că reduce riscul de a face cancer la sân.



4. Sfecla roşie


S-a demonstrat că sfecla roşie împiedică dezvoltarea şi răspândirea celulelor canceroase. De asemenea, sfecla este recomandată persoanelor care urmează un tratament împotriva cancerului mamar, deoarece are capacitatea de a reduce din intensitatea efectelor adverse asociate tratamentului.


5. Merele


Indiferent de soiul pe care îl alegi, merele conţin antocianine, substanţe care au fost studiate şi s-a demonstrat că te apără de cancerul la sân. Un alt component esenţial din mere este şi chercetina care este recunoscută pentru faptul că inhibă dezvoltarea cancerului mamar.


6. Strugurii negri


Sunt mai puternici decât celelalte soiuri de struguri, după cum susţin specialiştii. Strugurii negri conţin resveratrol, o substanţă care reduce riscul de cancer la sân.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod