Meditatia te ajuta sa combati durerea

Ce beneficii aduce sanatatii?

Lista efectelor benefice pe care meditatia le are asupra starii de sanatate este foarte lunga. Iata numai cateva exemple:
    
Previne imbatranirea precoce: in anul 1978 cercetatorul american Keith Wallace a descoperit ca persoanele care practica meditatia de cel putin 5 ani se mentin mai tinere cu 12 ani fata de varsta lor biologica. Apoi, la sfarsitul anilor '80 o alta cercetare condusa de medicul Jay Glaser pe un grup de 328 de persoane care mediteaza a demonstrat ca parametrii lor fiziologici erau asemenatori cu ai unor subiecti cu 5 - 10 ani mai tineri.

Reduce anxietatea si creste rezistenta sistemului imunitar: un experiment facut in iulie 2005 la Universitatea din Wisconsin a aratat ca meditatia reduce anxietatea, mareste rezistenta la situatiile stresante, alunga emotiile negative si imbunatateste imunitatea organismului.

Ajuta in combaterea depresiei cronice: psihiatrul Joh Teasdale a observat ca meditatia este eficienta in cazul persoanelor care sufera de depresie cronica, prevenind revenirea starilor depresive.

Face bine inimii:
o cercetare condusa la Roosvelt University in 2001 arata ca meditatia regleaza ritmul cardiac si imbunatateste starea de sanatate a persoanelor cu risc crescut de a dezvolta boli cardiovasculare.

Ajuta pacientii cu afectiuni grave precum cancerul: timp de cinci ani, 3.000 de pacienti au fost introdusi intr-un program de meditatii la Centrul Clinic German din Essen-Mitte. S-au inregistrat imbunatatiri semnificative ale starii de sanatate in cazul pacientilor cu boli grave. De asemenea, s-a constatat ca meditatia prelungeste viata persoanelor care sufera de cancer.

Ajuta in recuperarea toxicomanilor: in 1991 inchisoarea pentru minori din Berna colabora cu specialistii de la un centru de meditatii pentru recuperarea tinerilor toxicomani. S-a stabilit ca meditatia elibereaza mintea de gandul la droguri si mareste increderea tinerilor in propria persoana.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • unom pe 4 Mai 2017, 20:11
    meditatia nu are nimic cu americanii'' ea tine de oamenii constienti

    Pe timpul cind Osho aducea meditatia in America, cind a infiintat un mic oras acolo ca sa initieze meditatia, americanii au fost impotriva lui si l-au izgonit .. iar acum Americanii fac studii .. oamenii constienti fac studii nu americanii...

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod