Dr Oz: 3 ceaiuri care reglează digestia şi ţin bolile la distanţă

Plantele au puterea de a ajuta organismul să funcţioneze corect şi să-l ferească de bolile care-l pândesc la tot pasul. Important este să ştii pe care dintre plante te poţi baza. Află ce-ţi recomandă celebrul Dr. Oz!

Plantele au puterea de a ajuta organismul să funcţioneze corect şi să-l ferească de bolile care-l pândesc la tot pasul. Important este să ştii pe care dintre plante te poţi baza. Află ce-ţi recomandă celebrul Dr. Oz!

 

Digestia joacă un rol semnificativ şi ajută organismul să funcţioneze la capacitate maximă, dar numai dacă acest proces se realizează eficient. O digestie bună asigură necesarul de nutrienţi de care are nevoie organismul şi-l întăreşte, protejându-l de boală. De-a lungul timpului, mulţi specialişti au scos la iveală puterea tămăduitoare a diverselor plante şi le-au folosit în scopuri medicinale.Atât ceaiurile, cât şi tincturile sau pulberile pe bază de plante medicinale au o capacitatea de a îmbunătăţi funcţionarea organismului pe multe planuri. Doctorul Robert Morse recomandă în cartea sa "Să trăim sănătos fără toxine" tincturile din plante medicinale care sunt mai puternice decât ceaiurile, acestea păstrându-şi intacte toate proprietăţile, inclusiv conţinutul de vitamina C şi toate vitaminele care formează complexul B. Pe locul al doilea ca efect sunt ceaiurile, pe care specialistul le recomandă spre consum cu încredere, ţinând cont de proprietăţile fiecărei plante în parte.
Printre plantele medicinale care au efecte deosebite asupra sistemului digestiv, dar şi asupra sănătăţii în general se numără: muşeţelul, menta, rădăcina de lemn dulce, rădăcina de ghimbir, genţiana, brusturele, coada şoricelului, coada calului, urzică şi păpădia.

Pe lângă aceste plante medicinale care reglează digestia şi ţin bolile la distanţă, celebrul Dr. Oz enumeră în emisiunea sa "The Dr. Oz Show" alte plante cu efecte spectaculoase pentru sănătate:

 

 

1. Ceaiul negru previne diabetul

Studiile au scos la iveală proprietăţile inhibitoare de glucoză ale ceaiului negru, datorită polizaharidelor din conţinutul său. Acest lucru înseamnă că ceaiul negru are capacitatea de a preveni apariţia diabetului, susţine Dr.

Oz. Trebuie să ţii cont de faptul că acest tip de ceai este cel mai bogat în cafeină. Poza de mai jos îţi arată tăria diverselor tipuri de ceai negru ca să ştii cum să-l alegi pe cel care-ţi place.

 

 

2. Ceaiul alb previne cancerul de colon

Potrivit specialistului, ceaiul alb este cel mai puţin procesat, prin urmare conţinutul de antioxidanţi este mult mai ridicat. Pe lângă alte efecte benefice pe care le au asupra organismului, polifenolii protejează colonul de cancer.

 

 

3. Ceaiul verde previne maladia Alzheimer

Numeroase studii au demonstrat că ceaiul verde poate reduce riscul de apariţie a demenţei şi îi încetineşte progresul. Poza de mai jos te va ajuta să alegi ceaiul verde în funcţie de tăria lui.

 

Credit foto: http://www.doctoroz.com

 

 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • Panna Anna pe 9 Oct 2012, 17:57
  cholesterol

  In primul rand,de vreo 2 ani va urmaresc so am tot respectul pentru dumneavoastra,nu am mai auzit de un asemenea om,un medic adevarat.Si acum problema mea, nu reusesc sa scap de cholesterol fara medicament,am 75 de ani,la 168 inaltime 7o kg duc o viata destul de echilibrata,fara grasimi,sare putina doar uneori si totusi ajung la 288.Va rog ajutatima,Va doresc multa sanatate.

  4
  2

 • mirela pe 15 Iun 2012, 08:10
  zeolit

  ce este zeolit?de unde se poate procura?

  8
  0

 • irina_constantin pe 17 Apr 2012, 17:05
  Pentru doamna Cucu Violeta

  Va recomand sa ii dati mamei dumneavoastra, pudra detoxifianta pe baza de Zeolit. Este cel mai puternic detoxifiant, eficient in eliminarea toxinelor si a metalelor grele din organism. Eu am avut mari probleme de constipatie insa, cu ajutorul pudrei de zeolit, am reusit si am scapat de aceasta problema si am eliminat si cateva kilograme nedorite. De asemeni, recomand situl www.zeolite.ro deoarece au o gama variata de produse pe baza de Zeolit. Multa sanatate!

  2
  0

 • cucu violeta pe 28 Feb 2012, 23:49
  colon

  am si eu o rugaminte ceva pentru colon daca se poate si stiti mama mea nu vrea sa mearga la doctor nu crede in ei dar vreau un ceai pentru a se desumfla ca are burta mare se umfla ea spune ca de la colon ca o doare in partea stanga si asa ia dat diagnosticul la un cab la buc ceva la colon va multumesc

  2
  3

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod