5 motive pentru care o îmbrățișare este cea mai benefică formă de comunicare

O îmbrățișare este unul dintre gesturile cele mai apreciate pe care le putem face pentru altă persoană. Este o formă de terapie emoțională deoarece redă confortul, reduce stresul și arată afecțiunea și aprecierea reciprocă.
O îmbrățișare pe zi ar putea înlocui majoritatea medicamentelor și previne multe dintre afecțiunile cronice. Potrivit specialiștilor, acest gest simplu transmite sentimentele mult mai rapid decât o pot face cuvintele, reduce tensiunea resimțită de cealaltă persoană, contribuie decisiv la crearea unei imagini de sine pozitive și susține fortificarea organismului împotriva bolilor.

 
Iată de ce ar trebui să dăruiești o îmbrățișare înainte de orice altceva:

 
1. Echilibrează sistemul nervos

Senzorii de presiune prezenți la nivelul pielii trimit semnale direct spre creier. În momentul în care apar hidratarea și electricitatea  specifice cauzate de o îmbrățișare întreg sistemul nervos revine la parametrii ideali, pur și simplu datorită sentimentului plăcut creat de atingere și presiune.

 
2. Reduce nivelul de stres

Puterea îmbrățișării este de multe ori subestimată. Acest gest poate fi un antidot rapid atunci când ai avut o zi aglomerată, încărcată de emoții negative și stres.
În momentul în care ești îmbrățișat nivelul de cortizol, hormonul stresului, scade rapid și te poți relaxa mai ușor, fără să-ți faci tot timpul griji pentru ce s-ar putea întâmpla. Te vei putea concentra din nou asupra aspectelor importante, iar mintea ta va deveni mai clară și mai calmă. De asemenea, vei deveni mai optimist chiar dacă problemele pe care le ai de rezolvat sunt destul de complicate sau ai nevoie de timp pentru a te gândi la o soluție adecvată.

 
3. Ameliorează starea de spirit

Fiecare îmbrățișare crește producția de serotonină de la nivelul creierului. Această componentă chimică determină o stare de spirit pozitivă dacă este prezentă în organism într-o cantitate suficientă.
Astfel, cu cât primești mai des îmbrățișări, cu atât vei avea o dispoziție mai bună și îți va fi mai ușor să zâmbești în orice situație.
În momentele în care o persoană se simte singură sau deprimată nivelul de serotonină scade foarte mult. O îmbrățișare ajută creierul să producă mai multă serotonină și endorfine, reducând sentimentul de tristețe și favorizând mulțumirea și bucuria.

 
4. Relaxează tot corpul

Atunci când cineva te îmbrățișează mușchii se vor relaxa, iar tensiunea va fi eliminată din tot corpul. Dacă te întrebai ce poți face pentru a reduce iritabilitatea și tensiunea constantă care nu te lasă să te odihnești sau să te implici în activitățile tale preferate, să știi că nu e nevoie decât de o îmbrățișare pentru a scăpa de stres, frustrare și orice alte emoții negative care te fac să te simți rău.

 
5. Are efecte extraordinare pentru sănătate

O simplă îmbrățișare reduce ritmul bătăilor inimii, lucru asociat cu o îmbunătățire remarcabilă a stării de sănătate. În cadrul studiilor realizate s-a constatat că persoanele care primesc zilnic cel puțin o îmbrățișare din partea partenerului, a familiei sau a prietenilor au un puls mai redus decât cele private de acest gest liniștitor. 
Ce înseamnă acest lucru pentru sănătatea ta? Un ritm mai redus al bătăilor inimii asigură o reducere a riscului de afecțiuni cardiovasculare, un sentiment de calm și o relaxare generală.
 
În concluzie ar trebui să primești și să oferi cât mai multe îmbrățișări în fiecare zi.
Aceste gesturi pline de afecțiune sunt esențiale pentru sănătatea la nivel fizic și psihologic. Ne fac fericiți și bucuroși, așa că nu ezita să-i îmbrățișezi des pe cei dragi pentru că este și aceasta o modalitate de a schimba în bine lumea din jurul tău.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod