5 mirodenii din casă care pot fi leacuri pentru diverse afecţiuni

Scorţişoara are un efect antiinflamator şi poate să fie un tratament natural eficient pentru durerea care apare la menstruaţie.
Numeroase mirodenii pe care le ai prin casă te pot ajuta să tratezi anumite probleme fără să apelezi la medicamente. De exemplu, scorţişoara a fost folosită din vremuri străvechi pentru a uşura crampele menstruale. Descoperă cum te poţi ajuta de ceea ce ai prin casă pentru a înlătura răceala sau a scăpa de problemele digestive care-ţi dau bătăi de cap.


1. Scorţişoara uşurează durerea de la menstruaţie


Împreună cu alte plante, scorţişoara era considerată în vechime un leac miraculos pentru a uşura durerile care apar la menstruaţie. Aceasta reduce inflamaţiile şi este bogată în antioxidanţi.

În plus, scorţişoara generează un efect de încălzire în corp care poate să reducă intensitatea crampelor menstruale. Adaugă scorţişoara peste terciul de ovăz de la micul dejun, în cafea sau în ceai pentru a beneficia de efectele sale benefice.

 

2. Turmericul te scapă de durerea de cap


Curcumina care-i conferă culoarea este una dintre cele mai puternice substanţe cu efect antiinflamator. Astfel, turmericul este folositor pentru durerile de cap, durerile articulare, pentru mahmureală şi pentru detoxifierea ficatului.

Amestecă o linguriţă cu turmeric în ceai pentru a înlătura senzaţia de mahmureală. De asemenea, poţi să foloseşti turmericul amestecat cu lapte vegetal şi banană pentru a obţine o băutură cremoasă cu efect antiinflamator, în orez sau în reţetele de tocăniţe pe care le prepari.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod