Sănătate. Cum poţi să afli sexul copilului din primul trimestru de sarcină

Ecografia de morfologie fetală şi testele genetice pot detecta dacă bebeluşul e fată sau băiat încă din a 12-a săptămână după ce ai rămas însărcinată.
“Există mai multe modalități prin care un medic, în funcție de tehnologia și de experiența de care dispune, poate detecta sexul unui făt încă din a 12-a săptămână de sarcină. Subliniez că această informație vine doar ca un beneficiu adăugat al serviciilor de evaluare precoce a structurilor fetale sau a cariotipului fetal, care sunt esențiale pentru a ne asigura de sănătatea viitorului bebeluș”, declară Adela Șerban, medic specialist obstetrică – ginecologie cu supraspecializare în medicină materno - fetală la clinica Fetal Care.


Analizele care te ajută să afli mai repede sexul bebeluşului


1. Ecografia de morfologie fetală


Cunoscută și sub numele de screening pentru trimestrul I sau ecografia 3D-4D, ecografia de morfologie fetală este una dintre metodele ce permit identificarea timpurie a sexului bebelușului. În funcție de experiența sa și de aparatura pe care o folosește, un medic specializat poate spune genul fătului cu o rată de acuratețe de 80-90% încă din a 12-a săptămână a sarcinii.
Acest tip de ecografie ar trebui să fie efectuată de toate femeile însărcinate în cadrul primului trimestru, fiind instrumentul prin care se evaluează integritatea structurilor fetale și riscul de aneoploidii (număr anormal de cromozomi) sau malformații cromozomiale, cum sunt sindromul Down, Edwards sau Patau. Pentru realizarea acestor ecografii, Adela Șerban folosește aparate ecografice de ultimă generație, iar datele astfel obținute sunt interpretate și integrate cu ajutorul unui soft folosit în cele mai prestigioase clinici de profil din lume.
Astfel, printre altele, se poate identifica timpuriu și sexul copilului, informație atât de dorită de viitorii părinți.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod