diabet

Există un al treilea tip de diabet mult mai greu de tratat

Până de curând, existau două tipuri de diabet. Cu toate acestea, există și un al treilea tip de diabet, care a ieșit la lumină de curând și este mai răspândit decât se credea. Iată despre ce este vorba!

Ce presupune al treilea tip de diabet?


O serie de cercetări noi au indicat faptul că multe persoane sunt diagnosticate cu diabet de tipul 2, când au diabet de tipul 3, acest lucru ducând la folosirea tratamentelor în mod incorect. Se pare că doar 3% dintre persoane care suferă de diabet de tip 3 sunt identificate în mod corect.

Acest diabet poate fi extrem de dificil de tratat. Nu numai că afectează capacitatea pancreasului de a produce insulină, ci îl și împiedică să facă enzime cheie care sunt necesare pentru digestia alimentelor, alături de alți hormoni importanți.
Persoanele care suferă de diabet de tip 3 sunt de două ori mai susceptibile de a avea un control scăzut al zahărului din sânge decât cei cu diabet zaharat de tip 3. Există, de asemenea, de cinci până la zece ori mai multe șanse de a avea nevoie de insulină, în funcție de afecțiunea pancreasului.

Noul studiu evidențiază lipsa de conștientizare a populației cu privire la această condiție, nu numai în domeniul public, ci și în lumea cercetării biomedicale. Timp de decenii întregi, tipurile 1 și 2 erau singurele categorii majore, altele fiind subclase, prea rar diagnosticate sau insuficient de distincte pentru a primi o atenție sporită.

Diabetul de tip 1 este mult mai rar și apare atunci când sistemul imunitar al organismului atacă și distruge celulele care produc insulina din pancreas.
Fără suficientă insulină, nivelurile de zahăr din organism nu pot fi controlate. Această boală autoimună este considerată a fi genetică.

Diabetul de tip 2 este mult mai des întâlnit. Apare atunci când organismul nu produce suficientă insulină sau atunci când celulele organismului nu reacționează la insulină așa cum ar trebui să o facă. Din nou, nivelurile de zahăr din sânge nu pot fi controlate.

Diabetul de tip 3 este cauzat, în cele mai multe cazuri, de leziunile pancreasului, de obicei prin inflamație cronică, intervenții chirurgicale localizate sau creșteri canceroase.
Perioada dintre debutul deteriorării și apariția afecțiunii este adesea de mai mulți ani, ceea ce înseamnă că tratamentul este întârziat chiar și atunci când este corect diagnosticat. Rezultatele noului studiu subliniază nevoia urgentă de îmbunătățire a recunoașterii și diagnosticarea acestui tip incredibil de des întâlnit de diabet zaharat.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod