Ce se întâmplă dacă sari intenționat peste o menstruație

Potrivit specialiștilor în sănătate, cele mai multe femei au în jur de 450 de perioade menstruale în timpul vieții. În plus, potrivit unui sondaj realizat recent, peste 80% dintre respondente au raportat reacții adeverse corelate cu menstruația, incluzând balonare, senzație de mâncărime, crampe și iritabilitate. Dar există o veste bună.

Cum reacționează corpul tău atunci când sari intenționat peste o menstruație?


Chiar dacă menstruația ta nu vine cu atât de multe probleme la pachet, poate ai nevoie să sari peste o perioadă menstruală când mergi la mare. Însă nu trebuie niciodată să iei această decizie fără sfatul unui medic.
 

Iată ce se întâmplă când sari intenționat peste o menstruație!


1. Pot apărea sângerări


Principala problemă este reprezentată de sângerările dintre menstruații. Acest lucru înseamnă că s-ar putea să sângerezi în momente imprevizibile, ceea ce poate fi un inconvenient uriaș dacă ești la o întâlnire sau oriunde nu ai acces la absorbante sau tampoane. Din fericire, aceasta nu este o problemă durabilă, fiind mai frecventă apariția acestor sângerări în primele câteva luni de suprimare a menstruației.
După aceea, nu va trebui să-ți mai faci la fel de multe griji. În afară de sângerările imprevizibile, nu au fost descoperite alte dezavantaje ale suprimării menstruației, însă nu toți medicii sunt de acord cu această practică. 

2. Ai o stare de spirit mai bună


Potrivit unui studiu realizat de Association of Reproductive Health Professionals, 80% dintre respondente se simțeau iritate în timpul menstruației, 78% se simțeau obosite, iar 67% nervoase. Acest lucru arată cum influențează hormonii felul în care te simți și reacționezi în timpul perioadei menstruale. În plus, 62% dintre respondente au raportat o dorință mai mare de intimitate cu partenerii, pe când 74% au raportat că au ratat șansa de a întreține relații intime, lucru care te poate face și mai nervos.
Dacă te lupți cu epuizarea și stările nervoase în timpul menstruației, nu ești singură. Dar nu trebuie să decurgă neapărat astfel lucrurile. Potrivit Cleveland Clinic, dacă sari peste menstruații poți reduce stările proaste care apar atât de des în timpul ciclului. De asemenea, s-ar putea să te simți mai puțin stresată, pentru că nu trebuie să te îngrijorezi mereu cu privire la tampoanele sau absorbantele pe care trebuie să le ai la îndemână atunci când menstruația apare pe neașteptate, însă nu asta este soluția.

3. Scapi de balonare


Un alt lucru neplăcut de care multe femei încearcă să scape înainte sau în timpul menstruației este balonarea. Conform unui studiu realizat de Association of Reproductive Health Professionals, 84% dintre femei spun că sunt balonate la un moment dat în timpul ciclului lor menstrual.
Acest lucru se datorează fluctuațiilor hormonale, care determină corpul să rețină apă ca urmare. De aceea ți se poate părea că te strâng pantalonii și că unele părți ale corpului se inflamează în moduri incomode cu o săptămână înainte și în timpul menstruației. Însă nu te teme! Oprirea menstruației cu controlul contraceptiv hormonal poate elimina sau cel puțin îmbunătăți balonarea cauzată de menstruație. 

4. Nu mai ai transpirații nocturne


Perimenopauza vine cu o serie de simptome. În anii care preced menopauza, multe femei încep să experimenteze simptome cauzate de deficiența hormonală, cum ar fi bufeurile. În plus, alte simptome pot include transpirații nocturne, tulburări de somn, modificări ale dispoziției, modificări ale funcției sexuale, probleme cu vezica și multe altele.
Dacă perimenopauza îți face viața un calvar, s-ar putea să poți scăpa de unele dintre aceste simptome prin controlul supresiei menstruale. Pastilele contraceptive pot oferi un substitut sintetic pentru hormonii deficitari și te vor scăpa de simptomele perimenopauzei. Din nou, este recomandat să te consulți cu un specialist înainte de a lua orice decizie.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod