Cum poți să-ți atingi obiectivele făcând doar 10 minute de exercitii mentale zilnice

Schimbarea începe cu tine. Nu poți avea o viață pozitivă cu o minte negativă. Dacă îți poți schimba gândurile, poți îmbunătăți și circumstanțele din viața ta. Nu vei rescrie trecutul, dar îți vei hotarî viitorul. Viața noastră este reflecția gândurilor noastre. Corpul tău aude tot ce gândurile tale spun. – sunt afirmații pe care le întâlnești peste tot. Le aprobi, îți spui în sinea ta că de azi vei face o schimbare, dar te lovești mereu de aceleași piedici.

Schimbarea nu se poate realiza peste noapte. La baza comportamentului nostru stau o serie de pattern-uri care ne țin într-o zonă de confort, care ne simplifică viața și care sunt parte din rutina noastră zilnică. Cu toate astea, multe dintre ele sunt distructive, nevoia schimbării fiind conștientizată, dar nematerializată din cauza dificultății procesului de întrerupere. Este nevoie de o voință puternică, de un șoc sau de un factor motivator care să pornească motorul schimbării. Cele 3 elemente importante în schimbarea comportamentală sunt:

(a) disponibilitatea pentru schimbare – Cât de determinat ești să te schimbi?;
(b) barierele in drumul spre schimbare – ce te împiedică să te schimbi?;
(c) posibilitatea recidivei – ce factori ar declanșă revenirea la comportamentul inițial?

Sursa schimbării sunt gândurile.

Ele te pot ajuta să progresezi în direcția pe care ți-o dorești sau te țin în loc, învârtindu-te în mod constant. Dialogul interior este procesul prin care se produce o transformare personală, ajutându-ne să ajungem la diferite concluzii, să conștientizăm o stare, să avem propriile revelații. Prin intermediul dialogului interior ne dăm sugestii în mod constant, influențându-ne comportamentul.

De cele mai multe ori, factorii care ne influentează sunt trimiși la un nivel inconștient, reușind să ne scape de sub control efectele care pot fi rezultate la nivelul subconștientului.
Secretul este să învățăm cum să ținem sub control nuanța autosugestiilor, pentru a le direcționa către un scop clar definit.

Conform lui Émile Coué autosugestia este de fapt o idee care se materializează într-o acțiune. Teoria ei sugerează că orice imagine poate să se realizeze integral dacă la baza ei stau cele mai predominante gânduri.

Prin autosugestie, mintea îi comandă organismului și psihicului anumte stări care se reflectă asupra stării corpului și a gândurilor care direcționează acțiunile în anumite tipuri de comportamente, obiceiuri. Oamenii pot fi receptivi la sugestia prin gânduri, imagini, acțiuni care, respectând un anumit proces, pot duce la o schimbare radicală a stilului de viață.


Tehnica cea mai des întâlnită este autosugestia prin cuvinte. Pentru ca o afirmație să aibă rezultatul dorit, trebuie să respecte câteva reguli de structură și nuanță:

- Formulează întotdeauna fraza la modul prezent
- Ideea să fie mereu afirmativă
- Fraza să fie cât mai simplă, subconștientul reacționează la lucrurile simple, pe care le înțelege
- Nu explica ideea, subconștientul știe singur cum să te ducă acolo
- Implică-te emoțional în rostirea frazei, cuvintele trebuie să trezească sentimente puternice, să fie ceva personal
- Să fie un obiectiv realizabil

Exemple de afirmații: Sunt sănătoasă.
Imi place să fac sport. Iubesc fructele. Învăț foarte bine.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod