Ce să faci înainte de culcare pentru a controla visul care urmează

Câteva modificări ale rutinei tale obișnuite înainte de culcare ar putea schimba definitiv modul în care visezi. Pune și tu în aplicare metodele prin care poți controla conținutul fiecărui vis pentru a preveni coșmarurile și a reduce stresul.
Când mergi la culcare te gândești mereu la ce ai putea visa și speri să nu apară un coșmar care te va speria sau te va face să retrăiești un moment neplăcut? Ei bine, există modalități prin care poți încerca să controlezi ce îți va apărea în vis pentru a favoriza un somn liniștit până a doua zi și a găsi rezolvarea pentru multe dintre lucrurile care te îngrijorează.

 
Iată ce trebuie să faci pentru a gestiona conținutul fiecărui vis:

 
1. Identifică un anumit obiect care să te facă să-ți aduci aminte

Dacă vrei ca visul tău să evoce o anumită persoană, o experiență sau o soluție la o problemă care te preocupă este indicat să te gândești la acel aspect înainte de culcare. Dacă tematica poate fi simbolizată de un anumit obiect este foarte bine să-l pui pe noptieră. „Dacă este vorba despre un conflict cu o persoană poți pune o fotografie cu ea în apropierea ta.
Dacă ești artist ai putea folosi o pânză neatinsă care să se afle în câmpul tău vizual, iar dacă ești cercetător poți pune un model parțial asamblat al dispozitivului la care lucrezi undeva lângă tine”
, recomandă dr. Deirdre Barrett, profesor de psihologie și somnolog de la Harvard.

 
2. Așteaptă-te să revezi tematici familiare

Probabil că ai observat că temele care îți apar cel mai des în vis corespund cu aspectele care te preocupă și în viața reală. De exemplu, un studiu realizat în 2016 a dezvăluit că persoanele pasionate de jocurile video includ adesea elemente supranaturale în fiecare vis pe care îl au, în timp ce adepții jocurilor tip Tetris vizualizează diferite tipuri de cărămizi. În aceste condiții, dacă vrei să explorezi în timpul visului o anumită problemă, idee sau persoană este indicat să petreci timp cu persoana în cauză sau analizând aspectul care te preocupă și când ești treaz.

 
3. Concentrează-te intens asupra subiectului pe care vrei să-l visezi

Dacă ți-ai ales deja un obiect și ai dedicat o parte din timpul cât ești treaz subiectului care te interesează este momentul să te sui în pat. Ai grijă să te culci puțin mai devreme pentru a avea suficient timp pentru un somn profund.
Un număr mai mare de ore de somn crește șansele de a-ți aminti cu precizie tot ce ai visat. Concentrează-te asupra subiectului pe care vrei să-l explorezi cât timp vei dormi și elimină orice alte gânduri care ți-ar putea distrage atenția.

 
4. Fă o afirmație și folosește-o ca pe o mantră

Pentru a focaliza cursul gândurilor înainte de a adormi este foarte util să-ți alegi o afirmație simplă, care rezumă problema centrală pentru tine, să o spui o dată tare, apoi să ți-o repeți în gând în timp ce aluneci în lumea viselor. „Prin această metodă îți vei reaminti care este subiectul principal care trebuie să apară în vis. De asemenea, gândește-te și că vrei să fii conștient de tot ceea ce vei visa pentru a facilita amintirea visului de a doua zi și a preveni pierderea informațiilor importante în ceața gândurilor creată de orele dimineții.
Mantra aleasă trebuie să fie simplă, cu cel mult 9 cuvinte scurte. Contează mai mult ce îți evocă decât rezumarea precisă a problemei. Dacă este o afirmație care te ghidează direct spre problema ta înseamnă că ai ales-o foarte bine”
, spune dr. Barrett.

 
5. Creează o stare de visare lucidă pe timpul zilei

Dacă vrei să deții controlul asupra conținutului pe care îl va avea visul din seara care urmează este indicat să menții și o stare de visare lucidă în timpul orelor în care ești treaz. „Întreabă-te de mai multe ori de-a lungul zilei dacă visezi și vei ajunge să-ți pui această întrebare și în vis. Suspiciunea că poate nu este un vis, ci realitatea, va crea un echilibru în timp ce dormi și te va face să te focalizezi în direcția pe care ți-ai ales-o”, spune dr. Dylan Tuccillo, somnolog.

 
6. Manifestă-ți creativitatea în mod liber

„Este visul tău, tu l-ai creat și îți aparține. Poți include orice obiect, creatură sau clădire.
Nu există limite. Creațiile tale pot fi cât un munte sau de dimensinea unei furnici. Poți alege un vis complicat sau unul care se defășoară într-un cadru minimalist. Dacă vrei să visezi că ai creat imposibilul de ce nu ai încerca?”
, spune dr. Tucillo.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod