10 indicii că prietenii profită de bunătatea ta

Prietenii pe care te poți baza te ajută să fii mai sănătoasă și mai fericită, dar cum îți dai seama dacă afecțiunea este reciprocă sau ceilalți se folosesc de bunătatea ta?
Trebuie să ții cont că nu toate prieteniile pe care încerci să le stabilești vor dura mult timp sau sunt ocazia de a cunoaște o persoană pe care te vei putea baza permanent. În unele cazuri este posibil să faci tot ce poți pentru a alimenta o relație de prietenie care nu-ți aduce nimic bun. Bunătatea ta nu va fi mereu apreciată și nu te gândi că vei primi tot timpul reacții pozitive. Este posibil ca unii dintre cei pe care-i consideri prietenii tăi să profite de tine, folosindu-te numai pentru a-și atinge un scop.

 
Iată cum îți dai seama dacă cei pe care-i consideri prieteni profită de bunătatea ta:

 
1. Vorbesc despre ei în orice situație

Primul lor instinct este întotdeauna să vorbească despre ei. Ar putea fi vorba despre ultima vacanță, viața amoroasă sau pur și simplu ce li s-a întâmplat astăzi.
După 10-15 minute este posibil să-și amintească să te întrebe și pe tine cum te simți sau dacă ai ceva noutăți.

 
2. Când depun un efort pare mai degrabă o tranzacție 

Nu dau impresia că le pasă, ci că trebuie să facă un anumit lucru. Știi persoanele care fac unele lucruri pentru a fi politicoase fără să fie interesate cu adevărat de acțiunile respective? Este o situație similară. Nu le pasă de tine în mod special, dar depun uneori eforturi pentru a-ți face o impresie bună.

 
3. Când au probleme vin imediat la tine

Și-au dat seama deja că tu vezi partea bună a fiecărei persoane, așa că de fiecare dată când au probleme cu încrederea în propriile forțe apelează la tine. Probabil le vei face o listă cu toate calitățile lor sau vor căuta în mod explicit să primescă niște complimente de la tine.

 
4. Se plâng de ceea ce li se întâmplă , dar nu sunt niciodată disponibili când ai probleme

Îți povestesc în detaliu ce probleme au și te folosesc drept sprijin. Din păcate când vei trece printr-o perioadă mai dificilă și vei avea nevoie să vorbești cu cineva nu vor avea deloc timp pentru tine.

 
5. Apar de obicei atunci când au nevoie de o favoare

Sunt în preajma ta foarte des când au nevoie de ceva. Te vor ruga să le faci mici favoruri sau să-i scutești de anumite acțiuni plictisitoare sau care îi împiedică să facă altceva.
Problema este că tu oferi 80%, iar ei cel mult 20%.

 
6. Îți aduci aminte că i-ai ajutat în situații conflictuale fără să fi beneficiat de același sprijin

Probabil i-ai ajutat să depășească destul de multe conflicte, dar nu ai văzut niciodată o reciprocitate din partea lor. La un moment dat vei începe să numeri de câte ori se întâmplă într-o lună pentru că îți vei da seama că faci sacrificii pentru cineva care nu se gândește la tine decât foarte rar.

 
7. De multe ori ieși din zona ta de confort pentru ei

Nu consideri neapărat că este un lucru negativ pentru că ai decis să-i ajuți, dar în cele din urmă te vei simți ca un pion ghidat de voința și capriciile altcuiva.

 
8. Nu vezi recunoștință din partea lor

Nu sunt recunoscători și nici măcar nu îți arată că văd eforturile tale. Probabil își închipuie că dacă oricum ești atât de amabilă, ai putea să acționezi în favoarea lor pentru că oricum vei face fapte bune pentru cineva.

 
9. Dacă le spui uneori „nu” vor deveni ranchiunoși, transformându-te în subiect de bârfă

Un simplu refuz, chiar dacă este perfect motivat de situația ta, îi va determina să se îndepărteze de tine și să te vorbească pe la spate. Este de fapt o tehnică de manipulare, în încercarea de a te atrage din nou spre ei.

 
10. Dacă nu mai accepți ce vor este posibil să dispară complet din viața ta

Nu sunt interesați decât de ceea ce pot obține. Dacă treci printr-o perioadă dificilă și nu ai cum să faci nimic pentru ei, cu cât situația durează mai mult, cu atât îndepărtarea va fi definitivă.
Este posibil și să observi că dacă tu nu încerci să vorbești cu ei sau nu-i rogi să ieșiți împreună te vor abandona ca și cum nici nu te cunosc.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod