Timpul este tot ce ai cu adevărat. Nu-l mai irosi cu lucruri care nu merită

Nu mai alerga după bani și alte bogății! Nimic din toate astea nu contează!

Știi care este singurul lucru pe care îl avem cu adevărat pe această lume? Timpul. Pentru că așa cum venim, așa și plecăm. Cu mâinile goale.
Oricât de mult te-ai strădui să devii bogat, să ai succes, să strângi lucruri, să creezi impresii și să-ți faci o imagine, în ultima zi nimic nu mai contează. 

Ne îngrozește moartea pentru că așa suntem construiți, să vrem să trăim. Dar gândul la moarte ar trebui să fie cel mai bun remediu pentru o viață trăită „în gol”.
 
Încearcă să-ți imaginezi cum va fi ultima ta zi. Știu, nu îți place să te gândești la asta. E macabru și te trec fiori. Dar lasă la o parte frica și imaginează-ți că ești în ultima ta zi. Ce crezi că îți vei spune? Toate mărunțișurile pentru care ai irosit timp prețios și pentru care ți-ai distrus nervii vor mai avea un sens atunci? Crezi că va mai conta atunci ce părere au ceilalți despre tine? Crezi că vei fi mulțumit că ai renunțat la ce era mai important pentru tine doar ca să nu deranjezi sau ca să păstrezi aparențele?

Trăim într-un labirint al aparențelor


Ne construim viețile pe detalii care nu ar trebui să conteze. Amintește-ți de ultima zi și fiecare decizie pe care o vei lua va fi mai bună.
Intră în sufletul tău și caută-l pe acel om care vrei să fii cu adevărat.

Gândește-te la toate lucrurile pe care nu ai vrea să le regreți la final și schimbă tot ce te-ar putea face să spui „Aș fi vrut să am curajul să fac asta”. Iar ca ultima clipă să nu fie presărată cu regrete, gândește-te acum la ce faci cu timpul tău aici. Amintește-ți de lucrurile care te fac cu adevărat fericit și fă-le mai des. Construiește-ți viața în jurul lor. 

Să fii sincer cu tine în fiecare moment este cel mai bun lucru pe care îl poți face. Îți deschide ochii și te face să privești din exterior, de undeva de sus, toate deciziile pe care le iei.


Sunt foarte mulți oameni care trăiesc în relații care îi fac nefericiți


Trag cu dinții de o viață amară în doi, pentru că îi îngrozește ideea de a o lua de la capăt. Se tem de ce va spune lumea și își prelungesc inutil agonia. Abia atunci când cunosc dragostea adevărată realizează cât timp au pierdut. Nu fi unul dintre ei.

Sunt oameni care își urăsc atât de mult job-ul încât abia își găsesc energia să plece dimineața de acasă. Și rămân totuși, ani la rând, prinși în aceeași capcană. Nu schimbă nimic și abia așteaptă să mai treacă o zi, fără să realizeze că acea zi e a lor și au pierdut-o pentru totdeauna.
Nu fi unul dintre ei.

Sunt oameni care acceptă suferința pe care le-o provoacă prieteni falși, pentru că nu au curajul să privească în ochi toate emoțiile negative pe care le simt în compania lor. Nu fi ca ei.

Chiar dacă este foarte greu, găsește puterea să pleci când simți că nu acolo ar trebui să fii 


Întreabă-te cât mai des dacă momentul pe care îl trăiești acum este ceea ce vrei să trăiești cu adevărat și adună-ți curajul să schimbi dacă răspunsul este nu.

Apreciază fiecare clipă pe care o petreci alături de oamenii pe care îi iubești și care îți oferă o bucățică din timpul lor, din viața lor.

Imaginează-ți viața invers, de la sfârșit la început, și s-ar putea să-ți dorești să nu fi irosit nicio clipă. 




Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod