Învățătura este mină de aur!

În ziua de azi, oricine știe că învățătura este mult mai importantă decât aurul. Înveți de când te naști. Înveți cum poți, cât poți și de unde poți, întâi de la părinți, de la grădiniță, apoi de la școală și de la locul de muncă.

Înveți pentru a putea scăpa de sărăcie! Dar, înveți și pentru a fi bogat! Înveți pentru a fi cel mai bun!

 
Niciodată să nu îți fie teamă să întrebi ceva ce nu îți este destul de limpede. Numai așa vei afla adevărul, îl vei cunoaște și îl vei asimila. Să nu îți fie rușine, jenă sau groază să întrebi, pentru că mai rușinos este să rămâi neștiutor toată viața.
 
Prea mulți oameni consideră că școala obligatorie este o prostie și când o termină aceștia nu mai ating o carte în viața lor. Greșit, omul de când se naște și până în ultima zi a vieții lui trebuie să învețe  continuu și ar trebui să nu considere asta ca pe ceva obligatoriu, ci ca pe ceva esențial.
 
Și nu numai că trebuie, însă este obligat de societatea în care trăim să evolueze, să fie în pas cu noile informații, să progreseze, altfel el va rămâne pe loc sau va regresa.
 
Orice lucru nou învățat este bun și poate fi folosit într-o împrejurare sau alta.
Când suntem stăpâni pe situație și știm cum să facem un anumit lucru, care în realitate pare complicat, creștem în propriii ochi, stima noastră de sine crește, suntem fericiți. Și mai este un aspect foarte important, noi creștem și în ochii celorlalți. Aceștia ne vor privi cu stimă, ne vor recunoaște meritele, iar asta ne poate oferi (pe lângă mândrie personală)  siguranța unui câștig semnificativ și totodată a unei vieți fără griji.
 
Un om care învață va fi întotdeauna un om preferat, un om căutat și un om care va avea un preț mai bun. Căci, se știe, fiecare om are valoarea lui, iar asta depinde numai și numai de el și de ceea ce știe.
Învățătura este cea mai frumoasă parte a vieții, este averea omului, bunul lui cel mai de pret, ea îți poate aduce glorie, bucurie și triumf.
Învățătura este onorată din cele mai vechi timpuri și nu averea fizică pe care o deții.
 
Părinții care nu neglijează învățătura copiilor lor, înseamnă că îi iubesc cu adevărat și vor ca aceștia să ducă o viață frumoasă, învățătura este cea mai de preț moștenire a omului, de la origini și până în prezent. Asta putem să le oferim copiilor noștri – dragostea pentru învățătură.
 
Învață zilnic, oră de oră, secundă după secundă, mai mult sau mai puțin, de la toți și de la toate. Învață pentru viață și nu pentru școală, învață pentru tine și nu pentru ceilalți, învață din greșeli dar și din lucruri bune, învață și continuă să studiezi pe tot parcursul vieții tale.
 
Auzim, și nu o dată, persoane care spun că abia așteaptă să termine școala sau orice altă formă de învățământ, că știu suficient să se descurce în viață, că s-au săturat de învățat.
Urăsc școala, sistemul de învățământ, profesorii și tot ceea ce ține de învățătură. Din pacate, sunt mulți oameni în această categorie, iar lipsa de cunoștere este o boală, care devine din ce în ce mai acută. Cu cât încerci să le explici consecințele, cu atât ei se încăpățânează  în ne-știința lor. Însă știința pe care nu o completezi în fiecare zi, scade în fiecare zi.
 
Învățătura te ajută de când te naști, te ajută să nu rămâi flămând, te ajuta să-ți întreții familia și te ajută să ai o bătrânețe liniștită.
 
Nu ignora imensa putere a învățăturii, este cea mai mare bogăție a omului, o comoară neșlefuită.
 
Și nu uita că: “Valoarea educației, asemenea celei a aurului, este prețuită peste tot în lume.”


Disclaimer: Acest articol a fost scris de Madi, în urma concursului publicat pe 5 aprilie 2018.
IMedia nu poate fi trasă la răspundere pentru conținutul articolelor în totalitatea lor sau doar pentru o parte a acestora si este absolvit de orice răspundere civilă sau penală cu privire la acestea. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod