psihologie

Cum știi că practicile tale de vindecare îți fac rău: 5 semne că trebuie să o iei mai ușor

Lucrezi fără pauză pentru a deveni cea mai buna versiune a ta. Citești cărți de dezvoltare personală, mergi la terapie și rezolvi zilnic câte o problemă.
Desi lucrul cu sinele este extrem de valoros si de util pentru oricine, uneori putem exagera chiar si la acest capitol. Mai exact, atunci cand te fortezi sa fii non-stop orientata catre dezvoltare si imbunatatire, risti sa te epuizezi sau chiar sa iti creezi noi probleme si frustrari.

Fiecare dintre noi are cel putin cateva practici de self care si vindecare, pe care le aplica cat poate de des. Totusi, cateodata, obsesia pentru perfectiune devine cu adevarat periculoasa.

Iata 5 semne ca practicile tale de vindecare iti fac, de fapt, mai mult rau decat bine!


1. Gasesti mereu cate ceva de reparat sau de imbunatatit


Nu erai multumita de alimentatia ta, asa ca ai adoptat o dieta mai sanatoasa.
Acum ca ai rezolvat acest lucru, te-ai gandit sa lucrezi mai mult cu fricile tale. Dupa ce le-ai infrant si pe ele, a sosit momentul sa fii mai rabdatoare, mai putin impulsiva, mai spontana si mai amuzanta.

Exista o diferenta uriasa intre a dori sa devii din ce in ce mai buna si a crede tot timpul ca este ceva in neregula cu tine. Daca te regasesti in scenariul de mai sus, probabil te afli in a doua situatie.

In acest caz, trebuie sa stii ca lucrul constant cu cate un „defect” nu te va ajuta sa iti rezolvi toate „problemele”, ci sa creezi in permanenta unele noi.
Nu trebuie sa fii perfecta pentru a fi acceptata, atat de catre ceilalti, cat si de catre tine! Citeste continuarea pe andreearaicu.ro!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod