7 pași simpli ca să devii cel mai puternic om

Pentru a deveni persoana care vrei și pentru a avea viața pe care ți-o dorești, trebuie să fii dispus să faci ceea ce te sperie. În fiecare zi.

Nu există nicio formulă magică ce te poate ajuta să devii cel mai puternic om. Există anumite lucruri în schimb care te pot ajuta să te temi mai puțin.

Cum poți să devii cel mai puternic om?

 

1. Adu-ți temerile la suprafață

Frica este înrădăcinată în ADN-ul nostru, pentru a ne ajuta să evităm situațiile care pot provoca durere, moarte, rănire sau pierdere. Problema este că, deși frica există pentru a-ți oferi siguranță, îți poate oferi prea multă siguranță. De aceea trebuie să-ți înfrunți fricile. Atunci când încerci să ascunzi o frică, nu faci decât să o faci mai mare. Confruntă-ți fricile pentru a-ți recupera puterea!

 

2. Înfruntă-ți temerile

Imaginația oamenilor este un dar. Însă poate fi alimentată de frică, ajungând să ne facă să ne subestimăm sau să supraestimăm consecințele negative ale acțiunilor.

Imaginația ne poate păcăli, astfel încât putem ajunge să credem că pericolul se ascunde la fiecare colț și că suntem în siguranță dacă nu le înfruntăm. Când îți este frică să ieși din zona de confort, întreabă-te care ar fi cel mai rău lucru care s-ar putea întâmpla. Înfruntă-ți temerile, după care îmblânzește-le. 

 

3. Înfruntă-ți cel mai mare critic

Te gândești vreodată că nu știi ce faci, că ceilalți oameni vor avea o părere proastă despre tine sau că te vei face de râs? Nimeni nu poate scăpa de vocea interioară, care este cel mai rău critic. Cu toate acestea, atunci când îți numești temerile, poți să recunoști, de fapt, că te temi. Nu contează ce îți spune vocea interioară, cât timp îți dai seama cine ești și că nu trebuie să te lași pradă fricilor.

 

4. Regândește riscul

Abordarea situațiilor puțin riscante este ceea ce fac cei mai mulți oameni. Oamenii se gândesc cât de grele sunt situațiile riscante și cum vor eșua.

Aceștia aleg să se concentreze pe ceea ce ar putea merge prost dacă ies din zona lor de confort. Însă rareori se gândesc ce riscă atunci când rămân în zona de confort. Poți să regândești riscul dacă îți poți imagina viitorul fără frica din prezent. Încearcă să te gândești unde vei fi peste 5 sau 10 ani. La sfârșitul vieții, cei mai mulți oameni regretă riscurile pe care le-au evitat mai mult decât pe cele prezente în viața lor. 

 

5. Găsește-ți curajul în interior

Măreția poate fi descoperită în interiorul fiecăruia dintre noi. Fără excepție. Diferența este că multe persoane aleg să trăiască departe de curajul lor, așa că devin străini acestei calități interioare.

Dar lucrurile nu ar trebui să rămână astfel. Pur și simplu prin schimbarea mentalității, poți slăbi prinsoarea fricii și te poți reconecta cu inima ta curajoasă. Dă-ți seama că oamenii din jurul tău te cunosc ca fiind o persoană valoroasă, care știe lucruri, ca o persoană care trebuie admirată și respectată!

 

6. Fă schimbarea

Cu toții trecem prin momente de-a lungul vieții când dăm siguranța la o parte pentru incertitudinea viitorului. Aceste momente necesită curaj. Nu există un moment perfect pentru a face schimbări în viața ta. Fă un singur pas în direcția potrivită și vei reuși să pornești pe drumul curajului.

 

7. Antrenează-te

Dacă nu ai ridicat niciodată greutăți, poate fi destul de greu să începi cu 10 kilograme din prima. Același lucru se aplică și curajului.

Acesta este ca un mușchi. Dacă te antrenezi, nu lași disconfortul să te descurajeze, vei face acte din ce în ce mai curajoase, cu mai puțin efort decât te-ai aștepta.  

iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod