Paris Fashion Week, prin ochii lui Alin Galatescu

Ce tip de personalitate feminina promoveaza creatorii pentru sezonul urmator?


Femeia sezonului viitor este una foarte relaxata, nu stiu daca mimeaza sau nu, dar este relaxata, asta apropo de criza.

Exista o atmosfera de vacanta nu neaparat in sensul calatoriei, sigur inspiratia marina este constanta in zona de fashion vara, dar vacanta in sensul ca isi traieste viata foarte frumos si o face cu bucurie, exuberanta.

Sa spunem ca aceasta este o nuanta diferita fata de alte sezoane, adica pe femeia din 2009 o poti vedea foarte bine urbana (Parisul este un trend foarte important).

Nu o vezi plimbandu-se prin nordul Africii, chiar daca este vorba despre o inspiratie africana. (Lanvin)

In rest, relaxata. Din nou, dupa vreo trei-patru ani, comoditatea este adusa in prim-plan, aici avem si cateva elemente sport, comoditate dusa pana la limita de Lanvin, care a avut ca principala preocupare in aceasta colectie sa demonstreze ca poti avea haine couture fara ca ele sa te limiteze.

Le poti purta ca pe oricare alte haine de zi sau sport, un gen de couture a porter, dar bazat pe comoditate. Ceea ce este un exercitiu foarte bun pentru Alber Elbaz, cel care realizeaza colectia Lanvin. Iarasi un element foarte important al sezonului este asumarea oficiala, pentru prima oara din '94-'96, a minimalismului ca si curent principal.

Poti realiza un top personal al show-urilor de moda de la Paris Fashion Week?


Alber Elbaz pentru Lanvin a facut un show superb, mi-a placut show-ul lui Marc Jacobs pentru Louis Vuitton. Aici, analizand, hainele sunt ok, dar show-ul a fost absolut incantator si, bineinteles, Dries Van Noten.

Poate ar mai fi interesant de remarcat si o noua colectie buna a lui Jean Paul Gaultier, pentru Hermes. Pe un podium de nisip alb, erau asezati niste cactusi imensi, naturali, iar fetele mergeau printre cactusi.
Inspiratie Nevada, North California si niste haine de o calitate socanta. Daca cineva ar avea bani, ar putea sa se imbrace impecabil de la Hermes. Daca vrei sa vorbesti despre lux impecabil, dupa mine, vorbesti de Hermes.

La Milano au fost si destule rateuri, este acest lucru valabil si pentru Paris?


Daca vorbim de dezamagiri, pot spune ca nu, pentru ca designerii mari au fost chiar in vana de data asta. Nu au fost foarte inventivi, doar au rafinat, asa cum am mai spus, nu au creat revolutii. Un alt element nou este ca in secolul XXI s-a mutat polaritatea de transfer al tendintelor. Acum, tendintele sunt revolutionare si cu mutatii mari in sezonul toamna-iarna si doar nuantate in primavara-vara. Din '84, '85, de la marea invazie japoneza in moda, pana in 2001, marile salturi se faceau in sezonul primavara-vara.
Acum, ca m-am obisnuit atat de mult cu mutatiile pe toamna-iarna, ma gandesc cum reuseau sa faca acest lucru in sezonul primava-vara, cand ai mai putine cuvinte la dispozitie, trebuie sa pui putin element.

Iar ce a fost jenant, pot spune ca au fost cateva colectii ale unor noi veniti. Anul acesta au prelungit saptamana modei de la Paris cu inca o zi pentru tinerii designeri. Jenanta a fost Ivana Helsinki, o finlandeza ieftina. A pus un tigrisor pe toate hainele, era totul un imprimeu de tigru de prost gust. In sala, undeva, in spate, rula un filmulet cu niste trenuri... nimeni nu a inteles legatura dintre tigri si trenuri. Dar cea mai si cea mai jenanta a fost Marie Bichara, un designer din Egipt, cu cel mai prost show din istoria saptamanei modei de la Paris.

Care este cea mai buna saptamana a modei?


Nu prea se poate pune problema asa, pentru ca, de departe, Parisul a fost cel mai bun dintotdeauna. S-a incercat, la un moment dat, mutarea de la Paris la New York, insa singurul lucru care a ramas dupa aceasta incercare este o investitie imensa in Saptamana Modei de la New York.
Din punct de vedere financiar, cea in care se baga cei mai multi bani este New York-ul, dar cartile mari se joaca la Paris. Cel mai rau sta Londra, pe care vor sa o micsoreze, pentru ca aici sunt numai experimente. Toti marii designeri ai lor pleaca fie la Milano, fie la Paris. Londra doar ii incalzeste si apoi le da drumul.
 

Comentarii (10)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Zavada vasile pe 22 Oct 2009, 16:22
    solicitare

    Daca nu este secret, vreau adresa d-tale de e/mnail pt a va putea trimite o scrisoare! Gabduti-va la probleme serioase!

    0
    1

  • lor@ pe 5 Aug 2009, 00:45
    original

    "vaaaaaaaaaai fata cum poate nesimtitul sa ma critice, ca eu arata super, mi am cumparat acesti colanti cu sclipici din dubai, sapca roz din paris si topul Shanel din milano e unicat in lume"...."fata da' topul nu e original ca corect e Shannel, cu 2 d n"...Acest discurs releva imaginea majoritara a romancutelor vis/a/vis de vestimentatie, shopping, etc. care bineinteles aleg drept modele persoanele publice de la noi, de'asta avem o tara plinaaaaa de pitizipoance....asa ca nu aveti motive sa'l desemnati "badaran" pe acest om, este singurul de pe la noi cu o mentalitate occidentala si care spune lucrurilor pe nume; decat daca sunteti una din pitzele din discurs si va simtiti indirect atacate;)

    0
    1

  • mendy pe 28 Iul 2009, 22:06
    femei frustrate

    Si ma refer la cele care in loc sa slabeasca,incearca sa gaseasca vedete cu celulita si apoi gand gasesc ceva..spun"si ce daca am..si beyonce are"....femei care daca au o fata nu mai zic cum..incearca sa caute vedete care au fost pozate in zilele lor proaste si tot asa!!! Asa e si cu Galatescu,aveti numai critici in cap dar o parte buna ati gasi in viata voastra...doar voi sunteti bune,care nu cred ca ati avea curajul sa apareti in public cum fac vedetele..dar vorbiti..ca atata stiti si voi,,,vreti sa va aduc seminte???

    1
    0

  • eu pe 14 Iun 2009, 02:20
    alin galatescu

    sincer..., uitandu ma la ce este scris mai sus, nu i fun !!! nu inteleg de ce atatea rautati...este simplu, omul face ceea ce si doreste ...este un critic de moda si inca unul f bun, iar partea.... cum ca intra fara invitatie la anumite prezentari ...bravo lui ! culmea ca tot pt voi sunt culese aceste informatii...si la cata lume a ajutat pana acum... si in mod deosebit tineri designeri care intra cu bugete minimale pe podim si datorita lui alin totul se termina f bine...adika iese show...de treaba asta nu mai aveti de comentat, nu ? f interesant, nu ? intodeauna se comenteaza mai mult rautatile si se arunca cu noroi exact in oamenii care au reusit ceva in viata...de ce? incercati si voi sa faceti ce face el ...si comentati dupa...ce spuneti ? poate asa este fair paly! nu ?

    0
    1

  • jujo pe 12 Feb 2009, 16:08
    ceva ceva

    de cate ori deschide asta gura pute a badaran. fiecare se imbraca cum vrea si are chef.

    0
    2

  • maria pe 9 Dec 2008, 16:21
    rautati gratuite

    cei care comenteaza aiurea ar trebui sa-si vada de treaba lor, daca nu inteleg ce inseamna sa fii pasionat de ceea ce faci. in plus, cred ca e un tip smart, cult, care citeste foarte mult. mie mi se pare ca sunt prea putini oameni ca Alin Galatescu pe lumea asta, si mai ales la noi in tara.

    0
    1

  • dann pe 26 Nov 2008, 18:13
    LOL !!

    asa faci mai analistule de moda ? pai nu ti-e rusine??!! cum asa ????

    1
    1

  • gab pe 25 Nov 2008, 18:40
    atentie!

    Draga Alin, ai face bine ca data viitoare sa ai invitatia ta personala ( la ce show? ei bine asta ramane o surpriza ) , altfel , fie ca te vei infiltra alaturi de fotografi , fie ca vei lua locul unei alte persoane, dupa cum am vazut ca ti-e obiceiul, vei fi invitat A F A R A ! Mare atentie, e simplu , fara invitatie, locul tau e afara !!

    1
    0

  • alla pe 21 Oct 2008, 16:42
    e superb..

    foarte mult imi doresc sa fiu si eo foto model.Alin iti doresc curaj si bafta.

    1
    0

  • cristinalex pe 21 Oct 2008, 13:06
    dam

    o fi el apreciat , dar mie nu-mi place baiatul asta deloc ... in felul in care vorbeste el asa infatuat despre moda, modele in general ca si cum ar filozofa despre nemurire... ! si apoi ar trebui sa mai slbeasca iar look-ul ala cu botutul inconjurat de barbi ... e cam cah!

    0
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod