Rochii de mireasă în stil grecesc. Cele mai frumoase modele

Inspirate de rochiile purtate de femeile din Grecia Antică, rochiile de mireasă în stil grecesc sunt elegante și feminine, ideale pentru miresele care preferă simplitatea și stilul minimalist
Rochiile de mireasă în stil grecesc au ca principală sursă de inspirație hainele purtate de femeile din Grecia Antică. Ținutele pentru bărbați și femei erau compuse din două piese principale, având acel aspect reprezentativ pe care îl recunoaștem cu ușurință din sculpturile și picturile antice. 

Cele două piese erau tunica (numită peplos sau chiton) și pelerina (numită himation). Peplos era o simplă bucată de material textil de formă dreptunghiulară, prinsă de obicei în talie astfel încât partea de sus să formeze un pliu care acoperea partea de jos în talie. La umeri era fie cusută, fie prinsă cu broșe.
Chiton era de obicei realizat dintr-un material mult mai subțire, foarte lung și lat, de formă dreptunghiulară, cusut pe laterale.

Aceste haine din antichitate au fost întotdeauna o sursă de inspirație pentru piesele vestimentare moderne. Iar rochiile de mireasă în stil grecesc se numără printre cele mai populare reinterpretări ale ținutelor grecești antice.

Cum arată rochiile de mireasă în stil grecesc?


Rochiile de mireasă în stil grecesc se remarcă prin simplitatea și eleganța lor. Sunt realizate de obicei din matreiale subțiri și opace, care imită aspectul ținutelor din vechime.
O rochie de mireasă în stil grecesc se deosebește prin decolteul de tip V, care se continuă pentru a forma topul rochiei. Materialul are un aspect plisat în partea de top și se continuă printr-o fustă dreaptă sau de tipul literei A. 
 

Un detaliu reprezentativ pentru rochiile grecești este cordonul din talie. Poate fi plasat în jurul taliei sau imediat sub sâni și delimitează topul de fusta rochiei. 

Decolteul rochiilor de mireasă în stil grecesc este de obicei adânc, însă include adesea o plasă sau un material transparent care oferă o mai bună susținere.  

Rochiile de mireasă în stil grecesc pot fi asimetrice, fiind prinse pe un singur umăr.
În acest caz o broșă decorativă este folosită pe bretea, deasupra umărului. 

Cui i se potrivesc cel mai bine rochiile de mireasă în stil grecesc?


Rochiile de mireasă în stil grecesc au un avantaj major, și anume acela că se potrivesc oricărei forme a corpului. Sunt ideale pentru miresele mignone datorită decolteului în formă V, care creează un efect de alungire. De asemenea, fusta lungă cu pliseuri de tip coloană oferă aceeași iluzie optică de alungire. Nu este recomandat să porți o rochie de mireasă în stil grecesc dacă ai un bust voluminos pentru că acest model nu îți oferă suficientă susținere.

Rochiile de mireasă în stil grecesc sunt ideale pentru nunțile în aer liber


Aspectul simplu, romantic și delicat al rochiilor de mireasă în stil grecesc le transformă în alegerea perfectă pentru nunțile în aer liber și cele pe malul mării.
Pot fi accesorizate cu elemente care amplifică naturalețea acestor piese, precum o coroană din flori naturale purtată pe cap. 

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod