Semnificația florilor din buchetul de mireasă

Iubești florile dar nu ești sigură ce să incluzi buchetul tău de mireasă? Este ideal să le alegi pe cele care se armonizează cu personalitatea și inima ta. Descoperă semnificația florilor din buchetul de mireasă și completează cea mai frumoasă zi din viața ta cu un buchet parfumat, care reflectă culorile poveștii tale de dragoste.
Fiecare detaliu al unei nunți transmite un mesaj important și contribuie la crearea unei atmosfere unice, dar buchetul de mireasă are un rol central în această zi. Florile pe care le alegi au diferite semnificații, armonia nuanțelor contează și ea, iar mireasma lor te va însoți de fiecare dată când îți amintești de acest eveniment special din viața ta. Pentru a face alegerea potrivită contează foarte mult să cunoști semnificația florilor din buchetul de mireasă. Iubirea, fidelitatea, puritatea, romantismul, încrederea și bucuria pot fi cuprinse chiar în mireasma și culorile florilor pe care le vei duce în drum spre altar în ziua nunții.

 
Alege variantele potrivite pentru tine bazându-te pe semnificația florilor din buchetul de mireasă:

 
1. Calele

Îți vor da un aer de eleganță desăvârșită, simbolizând frumusețea de neegalat și regalitatea. Sunt ideale pentru nunțile organizate primăvara sau vara pentru că sunt flori tropicale, cu originea în Africa.

 
2. Garoafele

Îți oferă o gamă largă de culori, dar sunt subestimate și deseori trecute cu vederea. Sunt supranumite adesea „florile de aur” de experți și merită să le dai o șansă când cauți surse de inspirație pentru buchet.
Rozul simbolizează curajul, îndrăzneala și recunoștința.
Roșul arată iubirea, iar albul te duce cu gândul la stabilitate, dragoste pură și puterea de a iubi fără limite. Au un cost redus și le poți găsi tot timpul anului. Evită garoafele în dungi pentru că sunt un simbol al refuzului, nefiind un semn bun pentru începutul unei căsnicii.

 
3. Crizantemele

Sunt florile toamnei prin excelență, dar nu reprezintă doar pete vibrante de culoare în buchetul tău. Sunt un simbol al abundenței, încrederii, bunăstării și adevărului.

 
4. Margaretele

Au fost florile preferate pentru nunți în anii ‘60 și ‘70, iar în prezent sunt asociate cu un spirit liber, inocență și candoare. Margaretele plasate în buchetul miresei semnifică dragostea împărtășită, fiind ideal să le ai în drum spre altar.

 
5. Freziile

Au un parfum proaspăt, ușor fructat și reprezintă inocența și iubirea constantă. Au o formă foarte interesantă și multe nuanțe care pot fi armonizate cu restul aranjamentelor florale de la nuntă. 

 
6. Gerbera

Este foarte greu să nu zâmbești de îndată ce vezi un buchet cu gerbera. Emană lumină, bucurie, optimism și multă voie bună.
Sunt ideale pentru o zi sub semnul iubirii.

 
7. Irisul

Are o nuanță intensă care se face remarcată în orice variantă de buchet, adăugând farmec și eleganță. Irisul simbolizează fidelitatea, curajul și înțelepciunea și a fost admirat timp de secole întregi, începând cu Imperiul Elen și Egiptul antic. Poți alege între albastru, mov sau alb.

 
8. Liliacul

Dacă vei merge spre altar pentru a te căsători cu prima ta dragoste liliacul este alegerea perfectă pentru buchetul tău de mireasă. Simbolizează emoția primei iubiri și va crea o atmosferă romantică datorită parfumului special.

 
9. Crinii

Au devenit o alegere din ce în ce mai populară pentru nunți, fiind asociați cu adevărul, onoarea și iubirea fidelă. Sunt potriviți pentru nunțile organizate în timpul verii.

 
10. Lăcrămioarele

Au un parfum proaspăt, care te înveselește imediat și simbolizează fericirea. Sunt o alegere clasică pentru nuntă.

 
11. Trandafirii

Nu este de mirare că trandafirii predomină în cadrul buchetelor. Parfumul captivant și romantismul pe care-l inspiră este greu de egalat.
Sunt disponibili tot timpul anului și poți alege dintr-o varietate de culori. Trandafirii albi reprezintă puritate și inocență, cei roz arată admirația și devotamentul, iar cei roșii semnifică intensitatea iubirii și pasiunea.

 
12. Lalelele

Sunt foarte apreciate, dar au un sezon scurt. Semnificația lor este legată de iubire și pasiune, dar fiecare culoare poate adăuga mesaje suplimentare. Lalelele roșii reprezintă o declarație de dragoste, cele galbene amintesc de strălucirea razelor de soare și aduc bucurie și optimism, iar cele multicolore vor pune în valoare ochii miresei. 

 
13. Floarea soarelui

Echivalează cu o declarație de stil și independență în buchetul miresei. Fii atentă, însă, la lungimea cozii pentru a transmite mesajul potrivit. Florile care au cozi scurte simbolizează devotamentul și iubirea, în timp ce o coadă lungă reprezintă aroganță.

 
14. Bujorii

Sunt considerați florile ideale pentru buchetul miresei. Simbolizează o căsnicie fericită, noroc și iubire. Vor completa de minune sentimentele de dragoste și zâmbetele din ziua nunții.

 
15. Orhideele

Reprezintă dragostea, rafinamentul, luxul, frumusețea, puterea și fertilitatea. Sunt de culori și mărimi diferite, astfel încât poți găsi o variantă care se va armoniza cu restul buchetului.

 
16. Magnolia

Este o floare adorată de multe secole și va avea un impact notabil dacă o vei include în buchetul de mireasă. Simbolizează nobilitatea, demnitatea, bucuria, apropierea de natură și devotamentul față de persoana iubită.
Va fi mai ușor să găsești florile primăvara sau vara.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod